Tvůrci ze Skupiny tvůrčí 1/8 (2014)

Připravil Ludvík Němec. Cyklus o práci současných brněnských rozhlasových tvůrců. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Hovoří Olga Jeřábková, Hana Hložková, Zdeněk Kozák, Jan Hlaváč, Radim Nejedlý, Ludvík Němec, Tomáš Sedláček a Alena Blažejovská.

Připravilo Brno v roce 2014. Premiéra 1. dílu 26. 4. 2014 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 18:00 – 19:00 h.).

Obsah: 1. Olga Jeřábková – 2. Hana Hložková – 3. Zdeněk Kozák – 4. Jan Hlaváč. – 5. Radim Nejedlý – 6. Tomáš Sedláček – 7. Alena Blažejovská. – 8. Ludvík Němec.

Lit.: Blažejovská, Alena: Seriál Tvůrci ze Skupiny tvůrčí: díl 1. Olga Jeřábková. In web ČRo Brno, duben 2014 (článek). – Cit.: Jako každých pět let, i letos touto dobou vzpomínáme na slavnou historii brněnského rozhlasového vysílání. Tentokrát jsme se však rozhodli nejen vzpomínat, ale připomenout i současnost umělecké tvorby v našem studiu.

Přesněji, Ludvík Němec si položil otázku: „A kdo bude jednou vzpomínat na nás, z jakých archivních materiálů zazní naše hlasy?“ A pak už začal klást otázky nám, brněnským slovesným a hudebním dramaturgům a režisérům z Tvůrčí skupiny Regiony.

Tyto rozhovory, doplněné ukázkami z rozhlasových pořadů jednotlivých tvůrců, pak seřadil do sedmidílného seriálu Tvůrci ze Skupiny tvůrčí, který můžete poslouchat v Zelném rynku od 26. dubna až do začátku června.  Jeho hosty budou Olga Jeřábková, Hana Hložková, Zdeněk Kozák, Jan Hlaváč, Radim Nejedlý, Tomáš Sedláček a Alena Blažejovská.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)