Záhadný Daniel Stern aneb Mafie proti Adolfu Hitlerovi (2014)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová pátrání Stanislava Motla. Spolupracovali Libor Vacek, Jitka Borkovcová a Bronislava Janečková. Zvuková spolupráce Tomáš Gsöllhofer. Režie Vlado Príkazský.

Účinkuje Stanislav Motl. Ze záznamu hovoří Adolf Hitler a Meyer Lansky.

Natočeno 2014. Premiéra 26.10. 2014 (ČRo 2 Praha, 10:30 h.; 29 min) v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 206. Repríza 28. 6. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Záhadný Daniel Stern aneb Mafie proti Adolfu Hitlerovi. In web ČRo 2 Praha, říjen 2014 (anotace + nahrávka k poslechu).  – Cit.: Je možné, že americký Federální vyšetřovací úřad zachránil Adolfa Hitlera přednásilnou smrtí? Je možné, že o Hitlerovu likvidaci usilovali tehdy příslušnícinebezpečné a všeho schopné newyorské mafie? Pokud by tohle všechno byla pravda- jakou by měli mafiánští bosové, kteří vydělávali milióny dolarů na prohibiciči na hazardu, včetně vyděračství, motivaci? Proč zrovna jim Adolf Hitler tolik vadil? Proč? Možná proto, že to byli nejenom gangsteři, ale zároveň také – Židé.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)