Hana a Jarka (2014)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Technická spolupráce Jitka Borkovcová. Mistr zvuku Tomáš Gsölhoffer. Spolupracovali Libor Vacek, Jakub Lucký, Zdena Fléglová a Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl, dr. Ctirad Mikeš a Renata Špačková.

Natočeno v Českém rozhlase v roce 2014 (28 min.). Premiéra 14. 12. 2014 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 213 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Pozn.: Bylo jich několik desítek. Jen dvě přežily. Jeden chlapec a jedno děvče. Řeč je o dětech z Mělnicka, které se v době německého protektorátu ocitly v terezínském ghettu. A později ve vyhlazovacích táborech. Ještě donedávna byly tyto děti, stejně jako jejich rodiče, zapomenuti. Než začali jejich zaváté stopy odkrývat žáci a studenti několika škol na Mělnicku. Vyhledávali a studovali dokumenty. Objevovali pamětníky dávných událostí. Prožívali leckdy vypjaté chvíle plné emocí. Pátrali. Hledali. Až se jim podařilo cosi nevídaného. Výjimečného. Zapomenutým lidem vrátili jejich identitu. Jejich tváře. Jejich příběhy. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)