Nezlomené srdce (2014)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Technická spolupráce Jitka Borkovcová. Mistr zvuku Tomáš Gsölhoffer. Spolupracovali Libor Vacek, Zdena Fléglová a Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkuje Stanislav Motl.

Natočeno v Českém rozhlase v roce 2014 (28 min.).Premiéra 21. 12. 2014 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 214 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00). Repríza 5. 7. 2015 (ČRo 2 Praha, 10:03 h.).

Pozn.: Prožil víc než 11 let v pozemském pekle. I tak ale v sobě dokázal uchovat alespoň kousek nebe. Ve svém srdci. Vězeň dvou totalitních režimů: opat Heřman Josef Tyl. Sebevětší hrůzy, bezmocnost, nespravedlnost nezadupaly v něm lásku, víru a smysl pro odpuštění. Utrpení, které byl nucený prožít, považoval za součást svého života. Jako zkoušku. Věděl, že bude ještě silnější. Nezlomenější. Duchovní Heřman Josef Tyl. Opat kláštera v Teplé. Vězeň dvou totalitních systémů. Svou láskou a smyslem vcítit se do problémů druhých zasáhl spoustu lidí nejrůznějšího věku. Lidí, kteří na něho nemohou a ani nechtějí zapomenout. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)