Čajovna – Jiří Šlitr a Semafor (2014)

Jiří Šlitr: věhlasný komik a nedoceněný ilustrátor v 60. letech. Připravili a uvádějí Šárka Skaláková a Aleš Opekar.

Natočeno 2014. Premiéra 3. 1. 2015 (ČRo 3 Vltava, 19:00 h.; 59 min).

Lit.: anonym: Jiří Šlitr a Semafor / 3. 1. In web ČRo 3 Vltava, prosinec 2014 (anotace). – Cit.: Další část pořadu o Jiřím Šlitrovi, který připravili a uvádějí Šárka Skaláková a Aleš Opekar. V době založení divadla Semafor byl již Jiří Šlitr známým klavíristou i výtvarníkem. Pořad začíná hudbou, kterou Šlitr zkomponoval pro výstavu Expo 58v Bruselu, kde také sám účinkoval. Díky tomuto úspěchu byl angažován do divadla Laterna magika. V té době měl již za sebou řadu výstav a další plánoval. Kreslil na každém kroku. Ilustroval řadu knih včetně Škvoreckého Zbabělců. Zároven se stal věhlasným komikem a skladatelem úspěšných evergreenů. V roce 1967 se účastnil další světové výstavy, tentokrát v Montrealu. Příčinou jeho tragického předčasného úmrtí byla otrava plynem unikajícím z porouchaného topidla. 

V pořadu uslyšíme názory předních divadelních i hudebních odborníků, jako jsou Vladimír Just, Jiří Černý nebo Jan Rejžek. 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)