Tři sudičky Karla Paříka aneb České stopy v Sarajevu (2014)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Technická spolupráce Jitka Borkovcová. Mistr zvuku Tomáš Gsölhoffer. Spolupracovali Libor Vacek a Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl a Jan Boněk.

Natočeno v Českém rozhlase v roce 2014 (29 min.). Premiéra 4. 1. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 216 (ČRo 2 Praha, 10:30-11:00).

Pozn.: Osud Čecha, který se stal tvůrcem moderního Sarajeva. Proč se o něm neví, nemluví? Karel Pařík má mimořádnou zásluhu na tom, že se Sarajevo změnilo z orientálního na město evropského tylu. Jako architekt se totiž podepsal na více než stovce významných staveb hlavního města Bosny a Hercegoviny. Projektoval školy, muzea, nemocnice, hotely, obytné komplexy. Také ale nejvýznamnější církevní stavby. Prožil mimořádný a plnohodnotný život. Jak už to tak ale u opravdu geniálních jedinců bývá, nějak se pak na něj zapomnělo. Naštěstí se před časem objevilo několik lidí, kteří jméno tohoto muže vynesli z prachu zapomnění. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)