Němci proti Hitlerovi – Díl druhý: Tony v zemi Indiánů (2015)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Spolupracovali Libor Vacek, Jitka Borkovcová, Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl, Luděk Štipl.

Natočeno 2015. Premiéra 24. 5. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 236 (ČRo 2 Praha, 10:30 h.).

Pozn.: Němečtí antinacisté uprchli za okupace z Čech, aby mohli bojovat proti Hitlerovi. Na konci války se k nim ale jejich vlast Československo otočila zády. Několik stovek německých antinacistů zůstalo věrných Československé republice i za okupace. Doslova na poslední chvíli se jim podařilo uprchnout z ohrožené vlasti, aby pak našli nový domov v divoké pustině, na severu Britské Kolumbie. S odvahou, jakou čelili nacistům, tam vybudovat moderní a výstavní osadu naprosto svépomocí. Po vstupu Spojených států do války se mnozí z nich přihlásili do armády. Bojovali na různých frontách. Věřili, že se vrátí opět domů: do Československa. Když se po válce opravdu vrátili, poznali, že jejich země se k nim otočila zády…Začíná příběh Tonyho Kuenzla. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)