Návrat domů (2015)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Spolupracovali Libor Vacek, Jitka Borkovcová, Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl, Milena Městecká, lidické ženy Jaroslava Skleničková, Bedřiška Pokorná, Jarmila Nová, Jiřina Vachterová, Miloslava Kalibová, Milada Cábová.

Natočeno 2015. Premiéra 7. 6. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 238 (ČRo 2 Praha, 10:30 h.; 28 min.).

Pozn.: Leckdo si myslí, že o Lidicích už víme všechno. Vypálení obce, zavraždění mužů, odvlečení žen a dětí. Velkou neznámou je ale stále návrat lidických žen z koncentračního tábora. Kolik z lidických žen absolvovalo pochod smrti? Kterým z nich se z pochodu podařilo uprchnout? Jakými cestami pak putovaly domů? Jak na pochodu zahynuly ty, které se už domů nevrátily? A proč o tom přeživší po válce skoro vůbec nemluvily? Několik málo lidí se tuto záhadu snaží objasnit. Třeba i tím, že putují cestami někdejších pochodů smrti… (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)