Posel z jiných světů (2015)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Spolupracovali Libor Vacek, Jitka Borkovcová, Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl a Jiří Kuchař.

Natočeno 2015. Premiéra 14. 6. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 239 (ČRo 2 Praha, 10:03 h.; 28 min.).

Pozn.: Dovedl prý předvídat budoucnost. Je obdivovaný i zatracovaný. Jak už to u výjimečných lidí bývá. Dodnes má statisíce stoupenců. Esoterik Rudolf Steiner. Je považován za jednoho z největších zasvěcenců, který se kdy na této Zemi objevil. Dovedl prý předvídat budoucnost. Ale hlavně obsáhl obrovské množství oblastí lidského vědění. Jsou lidé, kteří jeho dílo kritizují, znevažují. Jedno je ale zřejmé: šlo o vzdělance, který ve své době zcela převyšoval většinu tehdejší populace. Byl charismatický. S mimořádnou zásobou energie, což přitahovalo druhé. I proto má po celém světě stále statisíce, možná i milióny stoupenců. Leckdo si klade otázku: Byl vůbec z tohoto světa? (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)