V srdci zla (2015)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Zvuk Tomáš Gsöllhofer. Spolupracovali Libor Vacek, Jitka Borkovcová, Bronislava Janečková. Spolupráce na scénáři, režie Vlado Príkazský.

Účinkují Stanislav Motl, Pavel Taussig.

Natočeno 2015. Premiéra 28. 6. 2015 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 241 (ČRo 2 Praha, 10:03 h.; 28 min.).

Pozn.: V koncentračních táborech zemřelo 1,5 milionu dětí. Pavel Taussig byl jedním z těch, co přežily. Bylo jich půldruhého milionu. Půldruhého milionu židovských dětí, které zahynuly ve vyhlazovacích táborech. Stačí si představit nepředstavitelné: Prázdná Praha bez lidí. Protože právě tolik (více než jeden milion) tu dnes žije obyvatel… Dětí, které strašivé útrapy nacistických lágrů přežily, bylo málo. Pokud se to opravdu někomu podařilo, byl to spíše zázrak. Tenhle zázrak prožil také teprve dvanáctiletý Pavel Taussig. Jeho příběh je příběhem ztraceného dětství. Také vůle a vzájemné solidarity…V tom hrůzném čase, kdy dítě je nuceno na vlastní kůži poznat, jak vypadá smrt. (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)