Nedělní jízda 1/?? (2016-2017)

 Jezdíte rádi na kole? Dokonce tak rádi, že byste chtěli na kole i závodit? Jestli ano, tak si nenechte ujít Nedělní Jízdu Klubu Rádia Junior. Hostem Klárky Novákové bude ostřílená juniorská závodnice Anička Podskalská. Prozradí nám, jaký je rozdíl v ježdění na horském a silničním kole. Vysvětlí nám, co to je crosscountry, cyklokros nebo trénink na dráze. A svěří se nám i se svými úspěchy a sny. Jedním z nich je startovat v roce 2020 v závodu XC horských kol na Olympiádě v Tokiu. Tak si nás v neděli po sedmé večer nalaďte, vysíláme živě!

Natočeno 2016. Premiéra 17. 7. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Hostem nedělního Klubu Rádia Junior bude harfistka Zbyňka Šolcová. Chcete vědět, kolik váží harfa? Kolik má strun, co se na ni dá všechno zahrát a jak dlouho trvá, než se na ni člověk naučí? A jak se s harfou dá cestovat? Poslouchejte nedělní jízdu s Rádiem Junior! Dozvíte se všechny odpovědi. A pokud budete mít vlastní otázky, zavolejte nám přímo do vysílání. Můžete vyhrát hezkou cenu v soutěži. Těší se na vás moderátorka Jana Rychterová.

Natočeno 2016. Premiéra 24. 7. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Nedělní Klub Rádia Junior vám nabídne hodně písniček na cesty a zajímavé povídání. Navštíví nás herečka a tanečnice Tereza Pokorná. Se Zorou Jandovou proberou radosti i dobrodružství při cestování a dozvíte se taky, jakým novým aktivitám se Terezka věnuje. Nezapomeneme ani na pohádku O římickém vodníkovi od skřítka Hajaji. Tak poslouchejte Nedělní jízdu v sedm večer! Premiéra 31. 7. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Ztratil se vám pes? Víme, kdo by ho mohl umět najít! Psí detektiv anebo psí detektivka! Nevěříte, že takové povolání existuje? Tak poslouchejte čtvrteční Klub Rádia Junior, do kterého za námi zavítá psí detektivka Michaela Chudobová. Premiéra 7. 8. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Nedělní jízda bude pořádná plavba! Pluli jste už někdy na opravdovém parníku? Víte, v čem se liší od ostatních lodí? A jaká je historie, současnost a budoucnost lodní dopravy? Nejen o tom si bude povídat moderátorka Klárka Nováková s námořníkem Štěpánem Rusňákem. A vy můžete také! Budeme vysílat živě a už teď se moc těšíme na vaše dotazy. Premiéra 14. 8. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Líbí se vám hity kapely Kašpárek v rohlíku? Jestli ano, tak si rozhodně nenechte ujít Nedělní jízdu Klubu Rádia Junuior, která se poveze na vlně bejbypunku. Dorazí za námi sám Kašpárek i ve svém kašpárkovském převleku. A protože budeme vysílat živě, můžete si Kašpárkovo číro prohlédnout i online přes webkameru Rádia Junior. Pořad moderuje Klára Nováková. Premiéra 21. 8. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Na co všechno se dá hrát rukama nebo paličkami? Umí bubeník zahrát na kravský zvonec? A může holka bubnovat? Proč ne? Hostem nedělní jízdy v Klubu Rádia Junior bude bicistka Markéta Mazourová. Budeme si povídat o tom, jaký je rozdíl mezi bubeníkem a bicistou, na co všechno se dá hrát a co všechno můžeme použít jako buben.Vymyslíme pro vás soutěž a na závěr si poslechneme Hajajovu pohádku O tom šnečím cestování. Pořadem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 28. 8. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Plný dům?. kdo má sourozence ví, jak je to někdy těžké. Občas může nastat střet názorů, hádka nebo dokonce pranice. Ale když jsou doma čtyři sourozenci, samé holky, může to být někdy docela divoké. Jak spolu vycházejí čtyři sestry Dočekalovy? Tráví spolu čas nebo jsou rády, když se jedna druhé zbaví? Jak jejich hádky nese maminka? Je těžké spolu vyjít nebo jsou nerozlučný tým? Na to všechno vám odpoví v Nedělní jízdě. A pokud vás samotné napadá otázka na to, jak se žije čtyřem sestrám, zavolejte a zeptejte se, nebo nám řekněte, jak to máte vy sami. Nezapomeneme ani na pohádku Ptačí nevěsta od skřítka Hajaji. Klubem Rádia Junior vás provede Jana Rychterová. Premiéra 18. 9. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Nenechte si ujít Nedělní jízdu s moderátorem Romanem Víškem. Nebudou chybět skvělé písničky, zajímavosti i soutěž. Zapojit se můžete i vy, když nám zavoláte na bezplatnou linku 800 199 199 nebo napíšete přes email na radiojunior@rozhlas.cz. A potěší vás i skřítek Hajaja s detektivní pohádkou Zapeklitý případ pro detektiva Karamelku. Nalaďte si nedělní Klub Rádia Junior! Premiéra 25. 9. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Jedete v neděli v podvečer autem domů a nevíte coby? Nalaďte si Nedělní jízdu v Klubu Rádia Junior. S námi se totiž nudit nebudete, ba dokonce se můžete zapojit přímo do živého vysílání. Dnes si budeme povídat o zubech. Zavolejte nám, jestli se bojíte zubaře, kolikrát denně si čistíte zuby, jestli víte, co dělá dentální hygienistka a jestli u vás doma chodí Zoubková víla. Až budeme mít povídání o zubech plné zuby, přijde skřítek Hajaja se svojí Pohádkou o tlustém Ašovi. Na webovou kameru ve studiu bude cenit zuby Jana Rychterová. Premiéra 2. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hostem nedělního Klubu Rádia Junior bude kytarista a písničkář Jan Matěj Rak. Jak se člověk stane kytaristou? Jak dlouho denně musí cvičit, aby byl mistr? Může Rak milovat Ježka? Na to všechno odpovíme v Nedělní jízdě. Nebude chybět ani soutěžní otázka ani pohádka skřítka Hajaji, tentokrát s názvem Já Baryk a můj ježek. Pořadem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 9. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Nedělní jízda. V Klubu Rádia Junior budeme tentokrát netradičně kouzlit. Hostem Zory Jandové bude totiž oblíbený kouzelník a komik Richard Nedvěd. Kromě humorného povídání nám ukáže i nějaká ta kouzla. Ale chybět nebude ani soutěž a pohádka od skřítka Hajaji, která se jmenuje Proč na dveřích mlékárny visela cedule. Tak si nezapomeňte naladit Nedělní jízdu v sedm večer. Premiéra 16. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Moderátor Roman Víšek tentokrát v sedm večer rozjede Nedělní jízdu. Ta bude plná písniček, zajímavého povídání s jeho hosty, také si zasoutěžíme a nebude chybět další díl z pohádkového seriálu od skřítka Hajaji Jak Majda poznala nové kamarády Myšky. Premiéra 23. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Máte rádi knížky? A co teprve encyklopedie? Je tam spousta obrázků a hesel! Když něco nevíme, najdeme to právě v encyklopediích. Několik si jich otevřeme i v naší Nedělní jízdě. Těší se na vás moderátor Zdeněk Novák. A taky kamarádky Dagmara a Zuzka. Samozřejmě přijde i Ušoun Rušoun a skřítek Hajaja s pohádkou Příhody králičích kluků. Premiéra 30. 10. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Víte, jak zní písnička v indonéštině? Chodí indonéské děti k doktoru? A o čem si zpívají děti v Indonésii? Možná vás překvapí, že třeba o komárech, stejně jako my v Česku. Petra Lazáková navštívila Indonésii, aby se tohle všechno dozvěděla, a přijde nám o tom vyprávět. Do Nedělní jízdy s sebou přivede svého kamaráda Sama, kluka, který dovede indonésky zpívat i mluvit. Budeme si povídat i o novém CD, které vám představí právě Indonésii. Jestli se o téhle vzdálené zemi chcete něco dozvědět, zavolejte přímo do vysílání. Nezapomeneme ani na Hajaju s pohádkou Sedmý den se strýčkem – vrabci a jablůňka. Klubem Rádia Junior vás provede Jana Rychterová.  Premiéra 6. 11. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

V nedělním Klubu Rádia Junior přivítá Zora Jandová svého hosta Sofii Karochovou Filippi, studentku taneční konzervatoře v Praze. Povídat si budou o novém projektu pro děti i dospělé spojeném s tancem a divadlem. Těšit se můžete i na soutěžení a pohádku od skřítka Hajaji Jak se kulička odkutálela. Premiéra 13. 11. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Jste v autě? Jste na cestě z víkendu? Zapojte se do naší Nedělní jízdy v 19 hodin! S hostem Danielou Růžkovou si budeme povídat o přírodě a o tom, co dělají zvířátka v zimě. Připravena je pro vás i soutěž a v pohádce od skřítka Hajaji se dozvíte, co se semele na hradě Brtník. Klubem Rádia Junior vás provede Jana Rychterová. Premiéra 20. 11. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Nedělní jízda bude tentokrát plná tajemných a neznámých zvuků. Uslyšíte zvířata, budete hádat i různé činnosti a zvuky, které jsou okolo nás. Doma i na ulici. Kromě toho se těšíme i na vaše pozdravy z cest od babičky a dědy. Těší se na vás Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun! A potěší vás i pohádka od skřítka Hajaji tentokrát O Heleně z Havířova. Premiéra 27. 11. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hostem Zory Jandové v Nedělní jízdě Klubu Rádia Junior bude muzikant Honza Lstibůrek. Povídat si budou o Dětské notě – soutěži autorů písniček pro děti. V Rádiu Junior poprvé zazní vítězná písnička i ta, která dostala cenu Ušouna Rušouna. Holky a kluci se mohou spolu s dospělými ve svém okolí zapojit do vysílání společně sborově zazpívanou jednou slokou libovolné písničky a vybojovat některou z lákavých cen. Těšit se mohou i na pohádku Královna Dolores od Hajaji. Premiéra 4. 12. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Nedělní jízda bude ve sportovním duchu! Hosty budou sourozenci Ptáčkovi, Martina, která je šampionkou v kickboxu, a Pepa, který se s úspěchem věnuje wrestlingu. Co to je přesně za sporty? Nejsou bojové sporty nebezpečné? Dají se využít k sebeobraně? O tom všem si budeme povídat v Klubu Rádia Junior, do kterého se můžete zapojit i vy sami díky zelené lince s číslem 800 199 199. Ptejte se na cokoli, zavolejte nám, jaké sporty máte rádi vy. Nezapomeneme ani na soutěž a pohádku Ahoj dědečku od skřítka Hajaji. Ve sportovním duchu vás Klubem Rádia Junior provede Jana Rychterová. Premiéra 11. 12. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Zora Jandová a Ušoun Rušoun zvou všechny na předvánoční Nedělní jízdu. Bude se prozpěvovat a bojovat o spoustu pěkných cen. Dojde i na předvánoční dáreček v podobě speciální pohádky-nepohádky, jakou jste ještě nikdy v Rádiu Junior neslyšeli. A v nedělním Klubu Rádia Junior pro vás máme dokonce dvě pohádky od skřítka Hajaji – Dobrodružství v Polární zemi a Návrat brášky z čajového servisu. Premiéra 18. 12. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

První Nedělní jízda v novém roce bude opět vaším společníkem na cestě z víkendu i v domácím nedělním odpočinku. Čeká vás zajímavý host a zbrusu nová soutěž, při které budete muset napínat ouška víc než dřív. Nebude chybět ani pohádka skřítka Hajaji O souboji s časem. Klubem Rádia Junior vás provede Jana Rychterová. Premiéra 8. 1. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Kdo poslouchá digitální vysílání Rádia Junior, určitě zná kapelu Nautica. Dnes už jsou její členové docela velcí, ale před pár lety to byla parta dětí, která se dala dohromady díky panu učiteli v ZUŠ. Po založení skupiny vyhrála Dětskou portu, Folkový kvítek, získala Zlatý oříšek. Nedávno skupina Nautica natočila druhé CD. Kdo jim skládá písničky? Jak často zkoušejí? O tom si budeme povídat v Nedělní jízdě. Premiéra 15. 1. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Chtěli byste si popovídat s princeznou? Zavolejte jí do Nedělní jízdy! Naším hostem bude krásná herečka Veronika Khek Kubařová. Jako princeznu jste ji viděli v pohádkách Nejkrásnější hádanka nebo Duch nad zlato. Dospívající holku si zahrála ve filmech Rafťáci, Ženy v pokušení nebo Můj vysvlečenej deník. A znát ji můžete i z divadla. Pořad připravuje a moderuje Klára Nováková. A ne náhodou. Verču znala už jako malou holku, protože s ní chodila do dramatického kroužku v Rakovníku. A tak se těšte na zážitky nejenom z herectví, ale i z dětství. Premiéra 22. 1. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Nedělní jízda Klubu Rádia Junior bude na téma „Jak se staví tělo“. Hostem bude vědec, vývojový biolog RNDr. Vladimír Krylov, který zkoumá, jak to v přírodě funguje, když se tělo vytváří. Víte, že jsme si v lecčems podobní s hmyzem? Jak všechny ty buňky, ze kterých je tvořeno naše tělo vědí, kde mají udělat hlavu a kde nohy? A čemu se říká embryo? O tom si budeme povídat v Klubu Rádia Junior. Nebude chybět ani napínavá soutěž a pohádka Pavlík od skřítka Hajaji. Klubem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 5. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Říká se, že basa tvrdí muziku. Zní pěkně hluboko a udržuje rytmus. Umí ale krásně zahrát i melodii. Samo to ovšem nepůjde, musí se to umět. Kontrabasistka Eva Šašinková to umí a bude o kontrabasu vyprávět v Nedělní jízdě Klubu Rádia Junior. Basu bude mít s sebou, takže zahraje i naživo ve studiu. Dozvíte se, kolik váží basa, jestli je rozdíl mezi basou a kontrabasem, proč se někdy hraje prsty a někdy smyčcem. Basy se bude týkat i soutěž. Nezapomeneme ani na skřítka Hajaju, který nám přinese pohádku Vašek. Těší se na vás Jana Rychterová. Premiéra 12. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

V Nedělní jízdě bude hostem Zory Jandové čert Uriáš. Přesněji oblíbený filmový, seriálový i divadelní herec Jiří Dvořák, který ho ve filmu Anděl Páně hraje. Povídat si budou např. o tom, že ani čertovská, ani andělská kouzla hercům nepomůžou, když se film natáčí ve sněhových závějích a nohy pekelně zebou v andělsky krásné krajině, i o tom, jaké to je spolupracovat s kamarády. Těšit se můžete na Ušouna Rušouna, na soutěž a pochopitelně i na skřítka Hajaju. Režie Dagmar Nejedlá.  Uvádí Zora Jandová. Premiéra 19. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior. K poslechu zde.

Tentokrát bude Nedělní jízda plná zvuků z přírody. Pustíme vám zvuky spousty zvířat. A taky si zkusíme kvíz plný rostlin a stromů. A kdyby vám to nestačilo, můžete si s Rádiem Junior zkusit hádanku na pokračování. Kdo ji vyluští, dostane bezva cenu. Těší se na vás Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun. A těšit se můžete i na pohádku od skřítka Hajaji Království, kde drží slovo. Připravil ČRo Pardubice v roce 2017. Premiéra 26. 2. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior. K poslechu zde.

Věřili byste, že když člověk zpívá, můžou se ozývat dva tóny najednou? A že lidský zpěv může znít jako flétna? Jestli nevěříte, poslouchejte Klub Rádia Junior. Přijde Karel Kekesi, který tohle zvláštní zpívání ovládá. Co to jsou alikvoty, jak se vytvářejí alikvotní tóny a proč si tohle zpívání objednávali dávní vládci na uklidnění mysli, o tom všem si budeme povídat v Nedělní jízdě. A hlavně si všechno vyzkoušíme. Nebude chybět ani soutěž a pohádka skřítka Hajaji O tom, jak koník Ella Hop slíbil panu Kocourovi, že ho naučí lidské řeči. Pořadem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 5. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior. K poslechu zde.

Určitě všichni znáte příběhy Ferdy Mravence. V nedělním Klubu Rádia Junior vám představíme nový muzikál, který je právě o Ferdovi. Jak se takový muzikál vymýšlí, jak vzniká a co všechno musí umět muzikálový herec, o tom si budeme povídat v Nedělní jízdě. Svoje otázky volejte na zelenou linku 800 199 199. Nezapomeneme na napínavou soutěž a pohádku skřítka Hajaji O tom, jak se pan Kocour rozhodl, že to tak nenechá. Pořadem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 12. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior. K poslechu zde.

Na návštěvu do Nedělní jízdy přijde šikovná kuchařka a autorka knížek o vaření Vendy Špetlíková. Spolu s Ušounem Rušounem a Zorou Jandovou budou dětem na dálku radit, jak udělat různé dobroty, např. usměvavé piškoty. Připravte si vařečky! Nachystáme soutěž i spoustu písniček. Premiéra 19. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior. K poslechu zde.

V Nedělní jízdě Klubu Rádia Junior vám představíme jeden úžasný hudební nástroj – klarinet. Co všechno dovede zahrát? Je hraní na klarinet namáhavé? A dá se hrát i vleže? Na to všechno odpoví Vojta Hájek z dixielandové kapely Black Buřiňos. Dozvíte se i to, co je dixieland a proč se kapela jmenuje právě takhle. Vojta s sebou přivede i kamaráda s dalším dechovým nástrojem – ve dvou se to totiž lépe táhne. Nezapomeneme ani na soutěž a pohádku skřítka Hajaji Nedělní kočárkování. Pořadem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 26. 3. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Víte, jak se hraje florbal? Jestli ne, tak si rozhodně nenechte ujít Nedělní jízdu. V ní nám to dva malí florbalisté i se svým trenérem vysvětlí. A když se budete koukat přes webkameru, tak uvidíte i jejich florbalovou výstroj! Přinesou speciální plastovou hůl „florbalku“, dres, plastový děrovaný míček a kdo ví, co ještě! Těšte se na osmiletého obránce Matěje, devítiletého útočníka Jonáše a na jejich trenéra Martina Pechra z FBC Unhošť, kteří vás přesvědčí o tom, že florbal není jen „hokej bez ledu“. Klub Rádia Junior o tomto stále populárnějším sportu připravila a moderuje Klára Nováková. Premiéra 2. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Skvěle hraje, zpívá i tančí a je mu 18, kdo je to? No přece Zdeněk Piškula! Vycházející herecká superstar, která vyhrála taneční soutěž Stardance – když hvězdy tančí. A tak, junioři, využijte této příležitosti a zeptejte se Zdeňka na všechno, co vás o něm zajímá. Náš email je radiojunior@rozhlas.cz. Moderátorka Klárka Nováková se ho bude ptát taky. Seznam otázek má dlouhý. Začne Zdeňkovým nejoblíbenějším jídlem a skončí u Nejlepšího přítele, což je název pohádky, kterou Zdeněk začne co nevidět točit. Tak ahoj v neděli v 19 h! Premiéra 9. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží.  V přírodě a na zahradě všechno kvete, jaro je tu v plné síle. Postupně se můžeme těšit na dobroty ze zahrad. Co uzraje jako první? A co budeme sklízet až na konci léta? Dozvíte se to z nedělního Klubu Rádia Junior. Opět připravíme hádanku na pokračování a připravena bude i pohádka skřítka Hajaji Poslední rozhovor. Těší se na vás moderátor Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun. Připravil  ČRo Pardubice v roce 2017. Premiéra 23. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží.  Na návštěvu do Nedělní jízdy přijde za posluchači a ambasadorkou Zorkou herečka Barbora Mošnová a za Ušounem Rušounem víla Budínka. Společně si budou povídat o jaru, písničkách a o pohádkách. Bude se pochopitelně i zpívat a soutěžit, ale přijde i skřítek Hajaja s pohádkou O vlkovi se sklerózou. Klub Rádia Junior připravila a moderuje Zora Jandová. Premiéra 30. 4. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

V nedělním Klubu Rádia Junior si budeme povídat o potápění, na návštěvu totiž přijde potápěčka Dana Kubrychtová. Je potápění sport? A je to bezpečné? Co všechno člověk potřebuje k potápění? Koho můžete potkat pod vodou? A je potápění i pro děti? Poslouchejte Nedělní jízdu a dozvíte se to. Nebude chybět ani pohádka skřítka Hajaji O Slaničce Dobrodějce. Klubem vás provede Jana Rychterová. Premiéra 7. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Abeceda vůbec nemusí být nuda. S písmeny se dají hrát i nejrůznější hry. Užijte si s námi nedělní Klub Rádia Junior s abecedou! Ale nezapomeneme ani na skřítka Hajaju s pohádkou Markétka a Mátoha Miroslav. Těší se na vás moderátor Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun. Připravil ČRo Hradec Králové v roce 2017. Premiéra 14. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Víte, jak funguje trolejbus? A jaký je rozdíl mezi řízením autobusu a trolejbusu? Užijte si Nedělní jízdu trolejbusem! Svezou vás moderátor Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun. Ale v Klubu Rádia Junior nezapomeneme ani na soutěž a pohádku od skřítka Hajaji tentokrát Jak Balík něco ztratil. Začínáme v sedm večer! Připravil ČRo Pardubice v roce 2017. Premiéra 21. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Do Nedělní jízdy na návštěvu za Ušounem Rušounem a ambasadorkou Zorkou přijde zahradní architektka Ivana Buttry. Řeknou si, jak vytvořit zahradu snů, aby se v ní líbilo dospělým i dětem, a také o obrazech v přírodě. Ivana je vytváří z květin, listí, kamínků a dalších přírodních materiálů, vyfotí je a ponechá přírodě. Vítr a voda je pak odnesou…. Těšit se můžete i na spoustu hezkých písniček a pohádku skřítka Hajaji Jak Agáta našla dlouhý vlas. Klub Rádia Junior moderuje Zora Jandová. Premiéra 28. 5. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Co skrývá lidská DNA. O tom, že se naše tělo skládá z DNA, už jste možná slyšeli. Co to ale je, to DNA? Šlo by to bez ní? Jaké informace nese? Co se z ní dá poznat? Jak vypadá a můžeme ji vidět pouhým okem? Může pomáhat kriminalistům s dopadením pachatele? A co to je genetika? Do tajemného světa nejmenších částeček lidského těla se vydáme s genetičkou Halinou Šimkovou. Abychom si před spaním trochu odpočinuli od povídání o vědě, poslechneme si i pohádku skřítka Hajaji O stříbrném stromu.U mikrofonu bude Jana Rychterová. Premiéra 4. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Do nedělního Klubu Rádia Junior přijde za posluchači, Ušounem Rušounem a ambasadorkou Zorkou, přírodovědec Evžen Kůs z pražské zoologické zahrady. Povídat si budou o prazvláštních způsobech některých živočichů i lidí, o pašování zvířat a jejich záchraně, ale také o nebezpečných situacích, které nás mohou v letní přírodě zaskočit. Dojde i na soutěž, spoustu hezkých písniček o zvířatech a pustíme vám i poslední díl z pohádkového seriálu Emilka a drak od skřítka Hajaji. Nedělní jízdu moderuje Zora Jandová. Premiéra 11. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Víte, co to je „hakysák“? Jestli ano, pak možná znáte footbag. Je to hra s malým míčkem, který je naplněný malými kuličkami. Když si „hakysák“ zkusíte párkrát nadhodit nohou, krásně se zabavíte. Ovšem abyste se dostali na mistrovskou úroveň, to už chce hodně práce. Jindra Smola patří mezi opravdové mistry ve footbagu, je dokonce Mistrem světa. Jak trénuje, kde všude soutěžil a vystupoval, jestli ho někdy bolí nohy a co se s „hakysákem“ dá všechno provádět, o tom nám bude vyprávět v Klubu Rádia Junior. Bude i soutěž a poslední díl z pohádkového seriálu Kokršova dobrodružství od skřítka Hajaji. Nedělní jízdou vás provede Jana Rychterová. Premiéra 18. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Nedělní jízda. (ČRo Hradec Králové). O prázdninách nás čeká spousta výletů. Třeba na hrady a zámky. Víte, jak vznikla jejich jména? Kde se vzala jména jako Konopiště nebo Hluboká? Nejen to, ale i další zajímavosti vám řekneme v Nedělní jízdě Klubu Rádia Junior. Ale taky si poslechnete pohádku skřítka Hajaji s názvem Nekonečný modrý obzor. Těší se na vás Zdeněk Novák a Ušoun Rušoun. Premiéra 25. 6. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Do Nedělní jízdy přijde za Ušounem Rušounem a ambasadorkou Zorkou Jana Franková Doležalová, vedoucí DRDS. Povídat si budou o chystaném konkurzu do „Dismančat“, jak se na něj připravit, jaké chyby nedělat, ale dozvíte se taky, jak vypadá taková „práce“ v souboru a jaké zajímavé aktivity na děti v průběhu let čekají, pokud u konkurzu uspějí. Připravena je i soutěž, písničky a pohádka skřítka Hajaji Jak se Měsíc vrátil na nebe. Klub Rádia Junior moderuje Zora Jandová. Premiéra 10. 9. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Bráchové ve filmu. Jak se žije dětským filmovým a muzikálovým hvězdám? To nám v nedělním Klubu Rádia Junior prozradí dva bráchové, osmiletý Viktor a čtrnáctiletý Filip Antonio. Spolu jste je mohli, naposledy vidět třeba ve filmu Špunti na vodě. Viktor se pyšní rolí Ježíška v pohádce Anděl Páně 2. Filip zas cenou Zdeňka Podskalského, kterou dostal za hlavní dětskou roli Štěpánka Šafránka ve filmu, Jak básnici čekají na zázrak. Jak se jim daří skloubit hraní ve filmech a muzikálech se školou a kroužky? Nezávidí si někdy role? A mají radši film nebo divadlo? Nejen na to se jich bude ptát moderátorka Klára Nováková a vy můžete také. Vysíláme živě! Ale bude i pohádka Strašidlo od skřítka Hajaji. Premiéra 17. 9. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Tuba není jen pouzdro na pastu na zuby. Tuba je i hudební nástroj, se kterým se často nesetkáváte. Hostem Nedělní jízdy bude tubista Pavel Hlubuček. Uslyšíte, jak tenhle nástroj zní, budeme soutěžit a na závěr Klubu Rádia Junior si poslechneme pohádku skřítka Hajaji Velký úklid. U mikrofonu bude Jana Rychterová. Premiéra 24. 9. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Sport pro radost i pro zdraví. V nedělním Klubu Rádia Junior bude hostem ambasadorky Zorky a Ušouna Rušouna trenérka a atletka Helena Fuchsová. Povídat si budou o sportování, jak připravit tělo na zimu, jaké pohybové činnosti nás udrží v kondici až do jara, jak by měly sportovat malé děti a jak ty větší a taky co hrozí, když se nedodržují pravidla správného trénování. Na posluchače čeká i soutěž, spousta písniček a pohádka Tři malá prasátka od skřítka Hajaji. Nedělní jízdu moderuje Zora Jandová. Premiéra 8. 10. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Muzikantské sny. Chtěli byste se jednou stát hudební hvězdou, ale nevíte, jak na to? Náš nedělní host, Vašek Lebeda alias Voxel takový recept zná a snad nám ho i prozradí. Dozvíte se, jaké to je, zpívat pro tisíce lidí, jaké to je, když vás poznávají na ulici a zjistíme i to, jak se píše takový hit. Zkrátka Nedělní jízda bude o všech slastech (ale i strastech) muzikantského života. A pustíme vám i pohádku od Hajaji – tentokrát Štěpán a kouzelné housle. Nalaďte si Klub Rádia Junior s moderátorem Petrem Ševčíkem! Premiéra 15. 10. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Host: skupina Bombarďák. Úplně nové CD 3FO3. Moderuje Jana Rychterová. Premiéra 22. 10. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Host: sportovec a showman Jan Weber. V nedělním klubu vám prozradíme, jak se naučit nejrůznější finty ve footbagu. O sportu, který je u nás znám spíše jako hakysák, přijde povídat několikanásobný mistr světa Jan Weber. Moderuje Petr Ševčík. Premiéra 29. 10.  2017  (ČRo 2 Praha, 19:00 h.) v cyklu Klub Rádia Junior

Host: tanečnice Veronika Lálová, vítězka posledního ročníku StarDance. Mluvit bude také o tom, jestli byl tanec jejím dětským snem, jak zvládala skloubit tancování se školou a jestli má čas i na další koníčky. Premiéra 5. 11. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h) v cyklu Klub Rádia Junior.

 

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)