Kdo umí, ten umí! 1/4 (2016)

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží. Pořad moderuje Klára Nováková.

Natočeno 2016. Premiéra 19. – 22. 7. 2016 (ČRo 2 Praha, 19:00 h) v cyklu Klub Rádia Junior.

Obsah:

1. Toužíte po tom létat v oblacích? Tak si rozhodně nenechte ujít úterní Klub, ve kterém přivítáme pilota Jana Adamce, člena reprezentace v letecké akrobacii ČR a leteckého instruktora. Dorazí i se svým žákem Erikem Eberhartem, kterému je teprve šestnáct let a už se učí létat na kluzáku. Prozradíme vám, jakou šanci mají mladí lidé naučit se létat a co pro to musí udělat. Povídat si budeme i o letecké akrobacii.

2. Hrát a zpívat. To rozhodně umí dvě vycházející hvězdy, dvacetisedmiletá herečka Denisa Pfauserová a šestnáctiletá zpěvačka Eva Matějovská. Co obě spojuje? Pohádka Řachanda. Denisa tam hrála nafoukanou princeznu a Eva k filmu nazpívala písničku. Denisu ale můžete znát i jako moderátorku televizního pořadu o filmech a Evu zas jako finalistku soutěže Česko zpívá, ve které vyhrála rozhlasovou kategorii. O tom, jak se holkám daří jít za svým snem, si s nimi bude povídat moderátorka Klára Nováková a můžete i vy.

3. Ztratil se vám pes? Víme, kdo by ho mohl umět najít! Psí detektiv anebo psí detektivka! Nevěříte, že takové povolání existuje? Tak poslouchejte čtvrteční Klub, do kterého za námi zavítá psí detektivka Michaela Chudobová. A nebude chybět ani skřítek Hajaja s napínavou pohádkou Kdo ukradl koláče. Pořad moderuje Klára Nováková.

4. Je výtvarné umění jenom pro holky? Ani omylem! Přesvědčí vás o tom výtvarník Martin Černý, který má na starost výrobu kulis a dekorací v Národním divadle v Praze. Navrhoval kulisy i k pohádce Zlatovláska a muzikálu Pomáda. A vymýšlí i kostýmy. Ty nejčerstvější jsou pro dětský muzikál Alenka v kraji zázraků, ze kterého za námi dorazí dokonce i dvě Alenky, čtrnáctiletá Kateřina Průšová a o trochu starší muzikálová herečka Michaela Sejnová. Pořad moderuje Klára Nováková.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)