Nikdo se tím chlubit nebude (2016)

Brit Jensen. Autorka žije už 10 let v této republice, ale přesto má za to, že se nikdy osobně nepotkala s nikým, kdo byl před revolucí v KSČ. O řadových členech KSČ před rokem 1989 a o tom, jak je těžké najít někoho, kdo je o své minulosti ochoten mluvit.

Natočeno 2016. Premiéra 16. 11. 2016 (ČRo 3 Vltava, 21:45 h.). K poslechu zde.

Lit.: Jensen, Brit: Nikdo se s tím chlubit nebude. Jak najít někoho, kdo byl před rokem 1989 v KSČ? In web ČRo 3 Vltava, listopad 2016 (anotace). – Cit.: Autorka dokumentu Brit Jensen žije už 10 let v České republice, přesto má pocit, že nikdy neměla příležitost mluvit s někým, kdo byl v před rokem 1989 v KSČ. Rozhodne se někoho takového vypátrat a natočit s ním rozhovor – ale jak vlastně někoho takového najít? Uslyšíte v premiéře.

Dokument vznikl v rámci projektu Vyprávět Nevyprávěné, ve kterém Český rozhlas ve spolupráci s holandským Ironcurtainprojekt sbíral dosud nevyprávěné příběhy z období komunistického režimu.

Lit.: Merk, Eda: To už je vrchol všeho, co si v ČRO dovolujete … In Facebook Český rozhlas Plus, 22. 3. 2017 (reakce posluchače). – Cit.: To už je vrchol všeho, co si v ČRO dovolujete a divím se lidem a to dejme tomu nad padesát, že si všechny ty lži,účelové překrucování minulosti o době socialismu, v které jsem i já prožil (zaplať pán bůh!!!!) většinu života nechají líbit!!!Co to má být zase za propagandu,za nechutnost,co jste právě odvysílali o jakých si bývalých, čtyřech komunistech, s kterými hovořila „češka“ Brit Jensen, či jak se jmenovala slečna redaktorka, co ani neumí pořádně česky?Děláte si z nás všech, co jsme žili za socíku srandu a jak dlouho si z nás ještě hodláte dělat srandu??? Až do parlamentních, či prezidentských voleb, kdy ta Vaše nechutná, falešná, ideologická, protisocialistická, protiČeskoslovenská, antikomunistická propaganda doufejme skončí!!!ČRO je veřejnoprávní médium??? Bývalo a to ještě snad v roce 2006-2007 a hlavně ještě v devadesátých letech!!! To jste se probudili brzo, když 27 let po protistátním,listopadovém puči rozjeli štvanici proti Československu,proti tehdejšímu socialistickému zřízení,proti komunistům a také proti nám, obyčejným lidem, kteří jsme žili slušný,poctivý,spokojený,bezproblémový,klidný život, kteří jsme v životě STBáka, či tajného neviděli a kteří jsme o KSČ, jako většina lidí slyšeli akorát z doslechu a ani jsme se o politiku nijak nezajímali!!Takže Vaše bludy, báchorky, ideologické klíny, které lidem valíte do hlav, si můžete strčit někam!!Když poslouchám ty dennodenní,Vámi, či prostřednictvím Vaších spřátelených orgánů jako je např.ÚSTR,Člověk v tísni,Post Bellum,TOP09 (a atd a atd!!!) produkované, či prezentované lži,výmysly,absolutní nesmysly o době ČSSR a žití občanů v té době, tak vážně pochybuji o serióznosti, o věrohodnosti,o důvěryhodnosti „veřejnoprávního“ ČRO a jeho vysílání, které by mělo být ze zákona a jako služba všem občanům, koncesionářům,posluchačům nestranné,objektivní, pravdivé,seriozní,nezmanipulované a nemělo by být jednostranně,ideologicky zaměřené, tak jako se tomu děje především v poslední době!!!

Lit.: Jensen, Brit: V smíněním dokumentu („Nikdo se s tím chlubit nebude) právě mluví úplné obyčejné lidé o svých zkušeností. In Facebook, 27. 3. 2017 (reakce autorky na příspěvek Edy Smerka). – Cit.: V smíněním dokumentu („Nikdo se s tím chlubit nebude) právě mluví úplné obyčejné lidé o svých zkušeností.  Sami byli s dokumentem spokojení, měli pocit, že konečně mohou mluvit a být slyšet – a myslím si, že tyto hlasy mají velký smysl poslouchat (i když pani redaktorka třeba nemluví perfektní český…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)