Tomáš Vtípil – výrobce hluku (2017)

Petr Kačírek. Portrét výrazné osobnosti naší alternativní hudební scény, který bývá nejčastěji označován jako výrobce hluku, člen kapely UrBand, skladatel filmové, scénické hudby a performer.

Natočeno 2017. Premiéra 15. 3. 2017 (ČRo 3 Vltava, 21:45 h). Repríza 19. 7. 2017 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.); 5. 11. 2020 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.) v cyklu Radiodokument. K poslechu zde.

Lit.: Kačírek, Petr: Tomáš Vtípil – výrobce hluku. Portrét výrazné osobnosti naší alternativní hudební scény. In web ČRo 3 Vltava, březen 2017 (anotace).  Cit.: Tomáš Vtípil bývá nejčastěji označován jako výrobce hluku, skladatel filmové a scénické hudby, performer; často spolupracuje s nejrůznějšími hudebními uskupeními napříč hudebními žánry (DG 307, Monika Načeva, Urband, M. E. Kyšperský, M. Bilitza).

Portrét se pokouší zachytit Tomášův způsob prožívání světa, který je silně ovlivněn racionálním uvažováním a specifickou reflexí. Zároveň ukazuje autorskou metodu tvorby hudby, která vychází z myšlenky, že každý zvuk je užitečný a může se proměnit v úplně jiný. Dokument zachycuje práci ve studiu i živá hudební vystoupení.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)