Telefonotéka – Prix Bohemia Radio. Alison Hindell a Ilinca Stihi (2017)

Prix Bohemia Radio. Vysílání z rozhlasového festivalu, pořádaného v Olomouci. Hosty  jsou porotkyně kategorie Drama – Alison Hindell z BBC a Ilinca Stihi z Rumunského rozhlasu. Připravila a moderuje Kateřina Rathouská.

Natočeno 2017. Premiéra 23. 3. 2017 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h).

Lit.: Rathouská, Kateřina: Prix Bohemia Radio. In web ČRo 3 Vltava, 23. 3. 2017 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Exkluzivně z mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby, jehož 33. ročník se koná od 20. do 23. března v Olomouci.

Moderátorka Kateřina Rathouská přivítá ve studiu dvě zahraniční porotkyně kategorie Drama. První z nich, režisérka Alison Hindell, vede drama oddělení v BBC. Kromě toho působí i jako profesorka rozhlasového dramatu na Univerzitě v Derby a je čestnou členkou Velšské královské vysoké školy hudební a divadelní (Royal Welsh College of Music & Drama).

Společně s ní usedne k mikrofonu také Ilinca Stihi z Rumunského rozhlasu, která se kromě režie věnuje i autorské tvorbě. V roce 2013 založila s několika kolegy mezinárodní festival zaměřený na rozhlasové hry Grand Prix Nova v Bukurešti. Telefonotéka rovněž nabídne její krátkou hříčku Hamlet a smrt, kterou napsala přímo pro Český rozhlas.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)