Ars litera – Výpravy do starovekého Egypta (Ars litera – Výpravy do starověkého Egypta, 2017)

Připravila Táňa Kusá.

Hovoří dr. Jozef Hudec.

Natočeno 2017. Premiéra 28. 6. 2017 (Rádio Devín, 17:00 h).

Lit.: anonym: Výpravy do starovekého Egypta – Ars litera. In web Rádio Devín, 27. 6. 2017 (článek). – Cit.: Donedávna sme o slovenskej egyptológii mohli len snívať. Slovenský rozhlas bol pri jej profesionálnych začiatkoch a sledovali sme tiež jej etablovanie v našom prostredí. Dnes máme spolu s Poliakmi svoju archeologickú lokalitu v Tell-el Retábí, kde naši egyptológovia kopú už desiatu sezónu. S výsledkami svojho výskumu pravidelne oboznamujú návštevníkov bratislavskej Starej radnice. V prednáškovom cykle Výpravy do starovekého Egypta sa radi podelia o nové poznatky v tejto stále atraktívnej vednej disciplíne.

V stredu sa napríklad môžete dozvedieť, čo starí Egypťania vedeli o astronómii. Bude to posledná prednáška tohtoročného cyklu. Táňa Kusá si pozvala na rekapituláciu dr.Jozefa Hudeca. A dozviete sa tiež, že naši mladí nadšenci sa na jeseň vyberú na ďalšiu expedíciu. Viac v relácii Ars litera o 17.hodine.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)