Tábory a táboření 1/5 (2017)

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží.  Celý týden budeme s Klubem Rádia Junior tábořit.

Natočeno 2017. Premiéra 3. – 7. 7. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:00 h) v cyklu Klub Rádia Junior.

Obsah: 1:  Jak zvládnout tábor. Možná už jste na nějakém táboře byli a těšíte se, že se na tábor vypravíte znovu. Když ale jedeme na tábor úplně poprvé, nevíme, co nás čeká a tak můžeme mít i trochu strach. Zvládnu úplně všechno? Najdu si na táboře nové kamarády? Nebude se mi moc stýskat? Jak zvládnout první tábor a co všechno se díky pobytu na táboře naučím? To nám řekne v pondělní Lince důvěry psycholožka Bára. A Romana Růžičková slibuje, že se můžete těšit i na pohádku Kouzelná chobotnice Krejzy od Hajaji a taky na celotýdenní táborovou soutěž, ve které můžete vyhrát Česko Junior a plyšového Ušouna Rušouna.

- 2. Skautský tábor. Benjamínci, Vlčata nebo Světlušky, Skauti a Skautky – ti všichni se chystají na svůj tábor, aby se naučili spoustu důležitých věcí – hrát fér, spolupracovat s ostatními, pečovat o okolní prostředí i přírodu. Jak se připravit na skautský tábor, co všechno musím mít s sebou? I to se dozvíte v úterním Klubu Rádia Junior a Romana Růžičková spolu s Šárkou Fenykovou představí letní hru Rádia Junior – Planeta R. Výher je pro vás připraveno mnoho, stačí jen pozorně poslouchat a soutěžit.

- 3. Přírodovědný tábor. Zajímá vás příroda, zvířata i rostliny okolo nás? Máte rádi přírodovědné hry, pokusy i zábavné zkoumání přírody? Na přírodovědném táboře si přírody užije každý dost a dost a spolu s Pavlínou Ráslovou zjistíme, že zkoumání přírody není žádná nuda – naopak můžete na takovém táboře zažít hodně napínavých a dobrodružných chvil. A Romana Růžičková připomene i celotýdenní táborovou hru o Česko Junior i s plyšovým Ušounem Rušounem a nesmíme zapomenout na Hajaju s pohádkou Jak si krab Šmikuláš konečně krapátko schrupl.

- 4. Vodácký tábor.Víte, co znamená „cvaknout se, háček nebo porcelán“? Určitě jste tato slova už slyšeli, ale ve vodáckém slovníku dostanou úplně jiný význam. Na vodu a na vodácký tábor se ve čtvrtek vydáme spolu s Romanou Růžičkovou a Tomášem Nigrinem. Co všechno musím umět, abych se mohl vypravit na vodácký tábor? Jak náročné je plout po řece a budu pořád mokrý? Možná i tohle napadne každého, kdo ještě nebyl na táboře na řece. A snad se na vodě nenamočí ani Hajaja, aby mohl přijít k nám do vysílání s pohádkou, Jak musel lachtan Tulajda chtíc nechtíc stát modelem.

- 5. Koňský tábor. Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z koňského hřbetu. A takový pohled si jistě užívají holky a kluci, kteří se vypraví na koňský tábor. Co se na koňském táboře děje, co všechno se o koních dozvím a naučím se o koně pečovat? Určitě poslouchejte páteční vysílání Klubu Rádia Junior – dozvíte se nejen odpovědi na tyto otázky, ale Romana Růžičková má pro vás už poslední otázku do celotýdenní táborové soutěže a tak se můžete těšit na výhru – Česko Junior a plyšového Ušouna Rušouna. S pohádkou To si prostě, Krejzy, vůbec neumíš představit, na koni přicválá Hajaja.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)