Prázdninová cestovní abeceda 1/5 (2017)

Hodina plná zajímavého povídání, písniček a soutěží.

Připravil ČRo Hradec Králové a ČRo Pardubice v roce 2017. Premiéra 7. – 11. 8. 2017 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.) v cyklu Klub Rádia Junior.

Obsah:

1. Hrát se dá nejen s kamarády a hračkami, ale hrát si můžeme i se slovy. V pondělním Klubu Rádia Junior si zkusíme jazykolamy, přesmyčky i hádanky. Moderuje Zdeněk Novák. Hostem bude odbornice na abecedu, spisovatelka a pedagožka Dagmar Magincová.

2. Rádi poznáváme svět. Ale podle čeho vznikaly názvy jednotlivých zemí a měst, ve kterých bydlíme? Nejen to se dozvíte v úterním Klubu Rádia Junior. Hostem moderátora Zdeňka Nováka bude odbornice na abecedu, spisovatelka a pedagožka Dagmar Magincová.

3. Často cestujeme po Česku. Podle čeho se jmenují české hrady a zámky? O tom nám poví host středečního Klubu Rádia Junior odbornice na abecedu, spisovatelka a pedagožka Dagmar Magincová. A Hajaja nám zas poví o dalším dobrodružství dřevěného panáčka Pinocchio. Těší se na vás moderátor Zdeněk Novák.

4. Abeceda, to jsou i naše jména. Podle čeho se jmenujeme? Ve čtvrtečním Klubu Rádia Junior přivítá moderátor Zdeněk Novák odbornici na abecedu, spisovatelku a pedagožku Dagmar Magincovou. Povídat si budou o tom, jak vznikla naše jména a příjmení.

 5. V pátečním Klubu Rádia Junior otevřeme encyklopedie. Ve slovnících a encyklopediích bývají slova seřazená podle abecedy. Budeme si s nimi hrát a pomůže nám host moderátora Zdeňka Nováka, odbornice na abecedu, spisovatelka a pedagožka Dagmar Magincová. V pravidelné rubrice Knižní záložka vám Jana Klusáková představí nové dětské knihy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)