Podobizne: Erich Maria Remarque (2017?)

Jozef Repko. Dramatická epizoda ze života německého spisovatele. Režie Táňa Tadlánková.

Účinkují Peter Rúfus, Diana Mórová a Juraj Predmerský.

Natočeno 2017. Premiéra (?) 4. 8. 2017 (SRo Rádio Litera). Repríza 7. 8. 2017 (SRo Rádio Litera, 9:10 h).

Lit.: Gažíková, Kateřina – Šenc, Martin: Po stopách stratenej generácie – 2. časť. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 31. 7. 2017 (článek). – Cit.: Milí poslucháči, aj tento týždeň nasledujeme stopy americkej Stratenej generácie a presunieme sa aj na európsku stranu. Spolu s nami môžete počúvať výborné Príbehy džezového veku F. Scotta Fitzgeralda ako Čítanie na pokračovanie a tešiť sa môžete aj na rozhlasové spracovanie svetoznámeho románu z obdobia 1. svetovej vojny Na západnom fronte pokoj nemeckého spisovateľa Ericha Mariu Remarqua. O Remarquovi sa viac dozviete v životopisnom dramatickom pásme z cyklu Podobizne, ktoré autorsky pripravil Jozef Repko a budeme si čítať aj Remarquovu poviedku Jozefova žena. Medzi vrcholné výbery týždňa patrí dramatizácia románu Peter a Lucia Romaina Rollanda a rozhlasová hra podľa románu Ernesta Hemingwaya Komu zvonia do hrobu. Hemingwaya vám predstavíme aj ako poeta a koncom týždňa strávime pár chvíľ aj s Williamom Faulknerom. (…)

O autorovi a jeho diele si tiež od pondelka budete môcť vypočuť aj pásmo z rubriky Autor na dnes Hany Makovickej-Hajdovej s názvom Erich Maria Remarque. Účinkujú Helena Himičová, Peter Himič, Peter Rašev, Jozef Úradník, Dávid Úradník a Róbert Šudík. Od piatku si v rovnomennej relácii – Erich Maria Remarque – tentokrát autor Jozef Repko pripravil životopisné dramatické pásmo z cyklu Podobizne, v ktorom vám priblíži osudy tohoto nemeckého spisovateľa. Epizóda sa zaoberá okolnosťami okolo jeho románu Čas žitia a čas umierania i ďalších. Vysielame od piatku. V réžii Táne Tadlánkovej účinkujú Peter Rúfus, Diana Mórová a Juraj Predmerský. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)