Hostia v rádiu – Soňa Červená (Hosté v rádiu – Soňa Červená, 2015)

Připravila Zuzana Golianová.

Hovoří pěvkyně a herečka Soňa Červená.

Natočeno 2015. Premiéra 19. 10. 2015 (Rádio Devín).

Lit.: anonym: Soňa Červená. Hostia v rádiu. In web Rádio Devín,  14. 8. 2017 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  V septembri prichádza do kín celovečerný dokument režisérky Olgy Sommerovej o svetovo známej opernej speváčke a herečke Soni Červenej. Premiéru mal 24. mája na Pražskej jari a v pondelok 14. 8. ho uvádza Bažant kinematograf pri Dunaji.

Soňa Červená bola 19. októbra v štúdiu Rádia Devín hostkou Zuzany Golianovej. Ich hodinový rozhovor o Osvobozeném divadle – Voskovcovi a Werichovi, Janáčkovej opere v Brne, Berlíne v čase stavania múru a rozdelenia na západ a východ, Hamburgu, Janáčkovi v San Franciscu, Robertovi Wilsoni, Tomovi Waitsovi, Lou Reedovi, návrate do Prahy, role Milady Horákovej, ale aj o sile čistého svedomia a túžbe spievať na slobode, si môžete vypočuť aj dnes. Rozhovor je neopakovateľný, čarovný a emotívny tak ako sama osobnosť Soni Červenej.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)