Knihovnička: Opuštěná česká cesta (2017)

Připravila Hanka Svanovská.  V Knihovničce Proglasu představíme novou knihu novináře a šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho Opuštěná společnost.

Hovoří vedoucí zpravodajské redakce Proglasu Filip Breindl.

Natočeno 2017. Premiéra 17. 9. 2017 (Rádio Proglas, 13:20 h). Repríza 18. 9. 2017 (Rádio Proglas, 11:00 h).

Lit.: Svanovská, Hana:  Knihovnička: Opuštěná česká cesta. Pořad v souvislostech. In web Rádio Proglas,  17.9.2017 (článek + nahrávka k poslechu).  – Cit.:  V Knihovničce Proglasu představíme novou knihu novináře a šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho. Poslouchejte v neděli 17. září od 13.20, opakujeme v pondělí 18. září ve čtvrt na jedenáct dopoledne.

Třetí kniha Erika Taberyho Opuštěná společnost: Česká cesta od Masaryka po Babiše je další zdařilou sondou do českého vnímání soudobé politické situace a do jejích historických kořenů. Výtečným způsobem analyzuje soudobý český i světový populismus, a také úlohu mainstreamových médií při vytváření atmosféry strachu, například v rámci nedávné migrační krize nebo dvacet let zpátky u sudetoněmeckých otázek. Tabery ve svých esejích nabízí brilantní analýzu tzv. „české cesty“ mezi Východem a Západem, která, bohužel, z dlouhodobého úhlu pohledu prokazatelně nefunguje. Nad jeho závěry se společně zamýšlejí redaktorka Hana Svanovská a vedoucí zpravodajské redakce Proglasu Filip Breindl.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)