Těžkej Pokondr na Frekvenci 1 1/???? (2009-2017)

Těžkej Pokondr a jejich VIP hosté.  Nejznámější herci a herečky, zpěváci a zpěvačky, politici i osobnosti veřejného života. Rozhovor, ze kterého se vždy dozvíte něco nového. Rozhovor plný dobré nálady a humoru. Rozhovor, který citují přední česká média. Hostům hraje Frekvence 1 na přání.

Moderují Miloš Pokorný & Roman Ondráček.

Natočeno 2012-2017. Archiv pořadů zde.

Lit.: Besser, Vilém: Řekli nám, že musíme vše předtáčet, aby nás mohli kontrolovat, říká Pokorný z Těžkýho Pokondra. In web Forum24, 10. 10. 2017 (rozhovor). – Cit.:  Zpráva o konci populární moderátorské dvojice Miloš Pokorný a Roman Ondráček na Frekvenci 1 dnes překvapila celý český mediální prostor. Těžkej Pokondr totiž na rozhlasové stanici po dlouhá léta natáčel nejposlouchanější rozhovorový pořad v éteru. Poté, co vedení Frekvence 1 začalo cenzurovat hosty, došla dvojici trpělivost a jejich odchod je na spadnutí, což potvrdil v rozhovoru pro FORUM 24 Miloš Pokorný.

Pane Pokorný, jak jste se svým kolegou dospěli k názoru, že na Frekvenci 1 skončíte?

Rozpory, které tam máme, jsou dlouhodobějšího charakteru, nicméně máme smlouvu do roku 2018 a chtěli jsme to nějak rozumně dotáhnout do konce. I když jsme věděli, že další smlouvu prodlužovat nebudeme, protože ty problémy skutečně trvají delší dobu.

Co bylo impulzem, že vaše rozhodnutí odejít přišlo právě nyní?

Teď to vyeskalovalo, protože četnost zákazu hostů z různých důvodů už dosáhla nejvyšší míry. Když máte za úkol dělat nejposlouchanější rozhovor v éteru, který se nám nějakým způsobem daří pět let dělat, a každý druhý host je komentovaný, nelíbí se to. „Tak to ne. Tohle nechceme, tohohle nechceme, tenhle je málo komerční, tenhle je moc komerční,“ slyšíte od vedení.

Už to vygradovalo a tento týden byl zakázaný Jarda Kmenta, protože prostě něco (napsal knihu Boss Babiš, pozn. red.) a byl zakázaný Karel Häring, šéfredaktor Sportu, protože ho prý nikdo nezná. Pak už se to dostává do takových extrémů, že jsme řekli, ať nám hosty shánějí oni, ale zároveň takové, které aspoň trochu chceme my. Takže jsme se dostali do stádia, že už je to vlastně vyhlášená válka, a tohle byla poslední kapka.

Jak zareagovalo na vaše dnešní vystoupení, kdy jste pustili svou písničku Kretén, která má jasný politický podtext, vedení rádia?

Po našem posledním vstupu jsme byli pozvání do kanceláře Mirka Škody, což je programový ředitel Frekvence 1, a bylo nám řečeno, že náš vstup ho velmi pobavil, nicméně od úterý budeme všechny vstupy, které půjdou do éteru předtáčet. Rozhovory už po třech letech živého vysílání předtáčíme, protože hosté často ráno nestíhají dojet kvůli dopravě. Takže nám zůstal jeden jediný živý vstup, ve kterém pozdravíme posluchače. Dnes nám bylo direktivně řečeno, že i ten se bude předtáčet. A my jsme řekli – tak to nebude.

Nemělo by být rádio spokojeno, že má tak populární moderátory a tak skvěle poslouchaný pořad?

Nastupovali jsme na Frekvenci 1 s dvouhodinovým pořadem, teď trvá hodinu a přes prázdniny ho zredukovali na půl hodiny. A to je nejposlouchanější pořad Frekvence 1, to nemá hlavu ani patu, ale dobrý. Řekli jsme, že jestli je to takhle postavené, tak my dál vysílat nechceme, pojďme se rozumně rozejít, přestože máme podepsaný papír, takhle to není dobré pro nás ani pro vás a my za těchto okolností v rádiu nebudeme.

Padla věta: Žádám vás, abyste od zítřka dělali rozhovory i s předtočeným prvním vstupem, tedy – budeme je kontrolovat. A my jsme řekli, že prostě nebudeme.

Jak bude podle vás situace pokračovat?

Zítra ráno s námi chce mluvit vedení vedení, tedy buď Michel Fleischmann nebo zastupující generální ředitel, a nedokážu si představit, že by se to mělo nějak změnit, protože si myslím, že už je to příliš daleko.

Najednou se z „kluci, dělejte si svoji show“ stalo jedno omezení a pak další a další. Nebýt toho, že pořad byl komerčně úspěšný a je doteď, tak už jsme asi odešli dřív, protože nás to fakt nebavilo. Ale říkali jsme si, že jsme něco vybudovali a byla by škoda to úplně kopnout do zadku, ale všechno má svůj čas a hranice se naplnily.

Lit.: Smetana, Emma: Cenzura hostů na Frekvenci 1? Nemáme na to nervy, nenecháme si kazit značku, říká duo Těžkej Pokondr. In web DVTV,  10. 10. 2017 (anotace + video rozhovor). – Cit.:  Řekli nám, že všechny vstupy budou předtočené. Názory na naše vysílání jsou už delší dobu v rozporu, tvrdí moderátoři Miloš Pokorný a Roman Ondráček. Když vydal Jaroslav Kmenta knížku Kmotr, tak to nikomu nevadilo, protože Frekvence 1 byla partnerem filmu. Nikdo nám nebude házet klacky pod nohy, dodávají.

Lit.: -tesk-: Duo Těžkej Pokondr oznámilo konec! „Už nás nebaví zákazy hostů,“ uvedli v prohlášení. In web Blesk.cz, 10. 10. 2017 (článek). – Cit.: Jedním z prvních hostů v jejich ranní show byl Karel Gott. „Tehdy jsme sídlili v Nádražní ulici na Smíchově a Karlos to k nám neměl z Bertramky daleko,“ vzpomíná Miloš. „Každý rok nám do rádia nosil na Vánoce šampus,“ dodal Roman.

Šok pro většinu posluchačů Frekvence 1. Oblíbení parťáci z Těžkýho Pokondra Roman Ondráček a Miloš Pokorný dnes skončili svůj pořad. Podle rozčíleného hosta, novináře  Jaroslava Kmenty, jim vedení rádia mělo zakazovat hosty, mimo jiné i jeho samotného. Pokondři tak na truc oznámili konec.

„Moderátoři Miloš Pokorný a Roman Ondráček, známí jako duo Těžkej Pokondr, dnes skončili v rádiu Frekvence 1. Vedení jim cenzurovalo výběr hostů do nejposlouchanějšího rozhlasového pořadu, kam si zvali své hosty a debatovali s nimi o práci a životě.

Pokondři měli se svými šéfy spory již delší dobu. Vše vygradovalo tento týden, kdy si chtěli pozvat do studia mne, abychom pošprechtili o mé nové knize Boss Babiš.

Bossové Frekvence 1 jim to ale zakázali. Prý propagace, a taky politika… takový to bla bla bla. „Pozvěte si Kmentu za měsíc,“ radili jim prý šéfové.

Tak se milí Pokondři s Frekvencí 1 rozloučili. Po svém. Dnes ráno pustili šéfům na rozloučenou ve svém pořadu svůj nový hit Kretén, který je předělávkou známého hitu devadesátých let Sketmen. Klip k této písni je skvostný a doporučuji si ho pustit. Kdo v něm nepozná Andreje Babiše a Miloše Zemana, je sketmen. Hoši, tleskám vám za to. Miluji každého, kdo se nepodělá ze svých bossů,“ oznámil investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

A pánové Miloš Pokorný a Roman Ondráček k tomu zanedlouho také řekli své. „Nesnáším pondělky. Už nás nebaví zákazy hostů na Frekvenci 1 od našeho šéfa Miroslava Škody. Dnes nám zakázal dva hosty, Jaroslav Kmentu a Karla Heringa. To už fakt není možný a hlavně už nás to nebaví. Takže zítra se uvidí, ale i jemu ráno pustíme na jeho rádiu náš song a začínáme si dělat konečně něco svého a hlavně s normální partou. Rádio milujeme, ale tohle už je přes lajnu a to tak, že definitivně,“ napsali rozčílení moderátoři.

V rádiu ale tvrdí něco jiného. „Je to jednostranný krok ze strany Pokondrů. Nikdo je nevyhodil a ani jim hosty nezakazoval. Dnes normálně točí pořady na další dny. Pokud ale nepřijdou do práce, je to z jejich strany porušení smlouvy,“ řekl Blesk.cz zdroj z rádia. Vedení Frekvence 1 nyní o této situaci jedná a Blesku slíbilo, že mu oficiální vyjádření zašle.

Aktualizace 14:07 – Vedení rádia stále slíbené vyjádření neposlalo. Vyjadřovat se prozatím nechtějí ani moderátoři. Podle všeho na Frekvenci 1 probíhají velmi intenzivní jednání.

Lit.: -tesk-: Těžkej Pokondr oznámil konec: Šéf nám zakazuje hosty, je po**anej z politiků. „Nesmysl!“ brání se rádio. In web Blesk.cz, 10. 10. 2017 (článek). – Cit.: Mezi moderátorsko-pěveckým duem Těžkej Pokondr, tedy Milošem Pokorným (52) a Romanem Ondráčkem (51), a jejich domovskou stanicí Frekvence 1 vypukla válka! Rozbuškou bylo údajné cenzurování hostů dua ze strany vedení, naposledy prý ředitel Miroslav Škoda zakázal novináře Jaroslava Kmentu. Pokondři hrozí odchodem z rádia, to se brání, že o ničem takovém neví…

„Pan Škoda nám opakovaně zakazuje hosty, už nám zakázal Davida Krause, Michala Malátného a mnoho dalších, naposledy Jaroslava Kmentu, protože je asi pos*aný z Babiše a Zemana. Už si do toho nenecháme kecat, proto jsme se rozloučili s našimi posluchači a pustili Škodovi na závěr píseň Kretén,“ řekl Blesk.cz rozčílený Roman Ondráček, který s Milošem Pokorným moderuje pořad Těžkej Pokondr na Frekvenci 1.

„Co bude teď, to nevíme a nezáleží to na nás. Máme sice smlouvu do prosince 2018, ale Škoda nám oznámil, že odteď nebudeme vysílat živé vstupy, jen ty předtočené. S tím jsme ho poslali do haj*lu. Každá smlouva je jen kus papíru, který lze vypovědět,“ dodal Ondráček.

Vedení Frekvence 1 s tímto tvrzením nesouhlasí a uvádí, že spolupráce mezi nimi nadále pokračuje. „Frekvence 1 se ostře ohrazuje proti výrokům pana Jaroslava Kmenty na jeho sociálních sítích a také proti výrokům dua Těžkej Pokondr v dnešním živém vysílání. Rozhodně zatím nedošlo ze strany Těžkýho Pokondru ani ze strany Frekvence 1 k ukončení spolupráce,“ píše se ve vyjádření rádia.

Stanice Frekvence 1 si dlouhodobě zakládá právě na své nezávislosti a kvalitě. Několikrát prošla hodnocením RRTV a vždy bylo prokázáno, že obsah vysílání je naprosto nezávislý a vyvážený. V případě návštěvy pana Kmenty byl vedením stanice navrhnut termín pro rozhovor. Škoda, že byl odmítnut. Více se k této uměle vyvolané kauze a ani k rétorice a komerčním zájmům pana Kmenty a dua Těžkej Pokondr vyjadřovat nebudeme,“ dodává mluvčí rádia Zuzana Nevoralová.

Zdůrazňujeme, že Roman Ondráček a Miloš Pokorný jsou na Frekvenci 1 v roli moderátorů a dramaturgie pořadu vč. výběru hostů spadá v konečném důsledku do kompetence vždy šéfredaktorovi stanice a on-air manažerovi. Ti řeší pozvánky pro hosty do vysílání často i s několikaměsíčním předstihem. Moderátoři mohou přicházet s podněty na témata a hosty, pozvánky hostům, ale vždy odchází až po vzájemném souhlasu všech stran,“ stojí v oficiálním vyjádření rádia Frekvence 1.

Lit.: -mav-: Frekvence 1 vyvrací odchod dua Těžkej Pokondr. In web Mediaguru, 10. 10. 2017 (článek). – Cit.:  Stanice Frekvence 1 dementovala, že by dvojice známá jako Těžkej Pokondr ukončila s rádiem spolupráci. Reagovala tak na úterní vysílání, ve kterém zaznělo oznámení moderátorů, že na rádiu končí. Důvodem měla být skutečnost, že vedení rádia nepovolilo pozvat si do vysílání jako hosta mj. Jaroslava Kmentu, se kterým chtěli moderátoři rozebírat jeho novou knihu Boss Babiš. Na incident upozornil na sociálních sítích Jaroslav Kmenta, který moderátory za jejich postoj podpořil.

Na facebookovém účtu Těžkého Pokondra se před vysíláním úterního dopoledního pořadu objevil status, ve kterém moderátoři kritizovali ředitele Frekvence 1 Miroslava Škodu za to, že si nemohou do vysílání zvát hosty podle svého výběru. Frekvence 1 se v úterý odpoledne ohradila jak proti Jaroslavu Kmentovi, tak proti slovům Romana Ondráčka a Miloše Pokorného.

„Rozhodně zatím nedošlo ani ze strany Těžkého Pokondra ani ze strany Frekvence 1 k ukončení spolupráce. Zdůrazňujeme, že Roman Ondráček a Miloš Pokorný jsou na Frekvenci 1 v roli moderátorů a dramaturgie pořadu včetně výběru hostů spadá v konečném důsledku do kompetence vždy šéfredaktorovi stanice a on-air manažerovi. Ti řeší pozvánky pro hosty do vysílání často i s několikaměsíčním předstihem. Moderátoři mohou přicházet s podněty na témata a hosty, pozvánky hostům ale vždy odchází až po vzájemném souhlasu všech stran,“ uvedla tisková mluvčí Lagardere Active Zuzana Nevoralová. „V případě návštěvy pana Kmenty byl vedením stanice navrhnut termín pro rozhovor. Škoda, že byl odmítnut. Více se k této uměle vyvolané kauze a ani k rétorice a komerčním zájmům pana Kmenty a dua Těžkej Pokondr vyjadřovat nebudeme,“ dodala.

Repro: Facebookový účet Jaroslava Kmenty

Repro: Facebookový účet Těžkého Pokondra

V odpoledním vysílání, kde se pořad Těžkej Pokondr vysílá denně od 17:00 do 17:30, se v úterý místo Těžkého Pokondra objevila repríza pořadu Kraus a blondýna. 

Aktualizace: Středeční vysílání pořadu Těžkej Pokondr probíhá na Frekvenci 1 standardně. Moderátoři Miloš Pokorný a Roman Ondráček ale na úvod vysílání uvedli, že ve středu dopoledne budou jednat s vedením rádia.

„Vysíláme na živo a vzhledem k tomu, že máme rádi fér hru, sedíme tu na živo jako Pokondři. Zatím jsme se s vedením dohodli, že hosty, kteří jsou předtočení, odvysíláme, a co se bude dít dál, to se uvidí,“ pozdravil posluchače Miloš Pokorný.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)