Malá filosofie člověka 1/16 (2017)

Jan Sokol. Nový vzdělávací cyklus na podkladu knihy, kterou vydalo nakladatelství Vyšehrad. Připravila Jana Beránková.

Čte autor.

Natočeno 2017 (Studio Kristián). Premiéra 1. dílu 4. 9. 2017 (Rádio Proglas, 16:00 h).

Lit.: Beránková, Jana: Malá filosofie člověka 1. In web Radio Proglas, 4. září 2017 (článek). – Cit:  První část nového vzdělávacího cyklu uvedeme v pondělí 4. září 2017 od 16. hodiny. K poslechu zve redaktorka Jana Beránková.

Prof. Jan Sokol se snaží přivést čtenáře a posluchače k opravdovému filosofickému přemýšlení. Nevypráví dějiny filosofie, ale ptá se: Jak je to s filosofií mezi vědou, uměním a mýtem? Je tak samozřejmé myslet si – „Jak vidíme a slyšíme? A co náš jazyk a myšlení? Zcela jistě bude dobré zamyslet se nad tím, jak je to se Svátečním a všedním,mýtem a logem ? -  Jednání a svoboda, Čas, Vědění a věda, příroda, Společnost, instituce a stát, Hodnoty a peníze, Morálka a etika, Právo, Město, Dějiny a Civilizace“. To jsou témata která budeme probírat v tomto Proglasovém cyklu.

„Neboť studium filosofie není k tomu, abychom věděli, co se kdy lidé domnívali, ale jak se to má s  pravdou věcí. (Tomáš Akvinský)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)