Mezi námi – Ruská menšina v Československu (2017)

Proč v někdejším Československu vznikla po bolševickém převratu v Rusku tak silná ruská menšina. Dozvíte se, jaká je současnosti a jaká bude budoucnost Domu národnostních menšin. Moderuje Tomáš Pilát.

Natočeno 2017. Premiéra 18. 11. 2017 (ČRo Plus, 15:10 h). K poslechu zde.

Lit.: ľus (= Svárovská, Ľubica): Mezi námi. In web ČRo Plus, b.d. (anotace). – Cit.:  Magazín o národnostních menšinách v Česku, ve kterém seznamujeme nejenom s výjimečnými osobnostmi, ale i s jejich kulturními tradicemi a činností jejich spolků.

Mezi námi je jedinečný pořad v českém éteru.

Příslušníci národnostních menšin zde žijí po generace anebo jen pár let, ale jsou tady už doma. Proč si vybrali právě české prostředí a jaké zvyky a tradice si přinesli ze své staré vlasti?

Podařilo se jim pokračovat ve své profesní kariéře, nebo museli všechno od základu změnit? Jak se jim žije a jak je společnost přijímá?

A co jejich děti, mají vazby k rodným zemím svých rodičů?

Na to vše odpovídá pořad Mezi námi prostřednictvím rozhovorů a reportáží.

20minutový magazín představuje nejen spolky a osobnosti, ale zavede vás i na výstavy, autogramiády, koncerty, zajímavé besedy nebo festivaly jednotlivých menšin.

Setkávání se s národnostními menšinami nás může obohatit o nové pohledy i nová přátelství.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)