Vražda svůdného Itala (2017)

76. díl z cyklu Historie českého zločinu.  Koncem devadesátých let navštěvoval lázně v Luhačovicích postarší, leč stále svůdný italský občan Paolini Montineli. Jezdil jsem často, trpěl totiž závažným onemocněním zvaným myopatie, takže se pohyboval na vozíku. Ale lázeňské procedury nebyly to jediné, co ho sem táhlo, lákaly ho hlavně místní slečny, které mu rády dělaly společnost. Netušil, že v tomto malebném moravském městě najde smrt. Více vám prozradí šestasedmdesátý díl cyklu Historie českého zločinu, který napsala Jitka Škápíková.  Scénář Jitka Škápíková a Vladimír Matoušek. Režie Dimitrij Dudík. Zvuk Petr Šplíchal.

Účinkují Otakar Brousek II., Simona Postlerová, Martina Hudečková, Anna Theimerová, Václav Knop, Adam Ernest, Jitka Jirsová.

Natočeno 2017. Premiéra 25. 11. 2017 (ČRo 2 Praha, 16:04 h.; 27 min.). Repríza 13. 1. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.).

Lit.: rota – Matoušek, Vladimír – Škápíková, Jitka: Vražda svůdného Itala. In web ČRo 2 Praha, 29. listopad 2017 (článek+ nahrávka k poslechu) – Cit.: Lázeňské procedury nebyly to jediné, co sem Itala na vozíku táhlo. Lákaly ho hlavně místní slečny, které mu dělaly společnost.

V prosinci 1998 přijel do lázní v Luhačovicích 62letý italský občan Paolini Montineli. Jezdil sem pravidelně několikrát do roka. Naučil se dokonce i obstojně česky. Trpěl myopatií, která se projevuje postupným omezováním svalové činnosti horních a dolních končetin. Poslední rok se mohl pohybovat jen s pomocí elektrického vozíku.

I přes svůj handicap byl stále přitažlivý: husté šedivé vlasy, jemné rysy, jasné modré oči za brýlemi s tenkou obroučkou… Budil dojem intelektuála nebo sympatického učitele. Zdání ale někdy klame. Do Čech jezdil za sexem a vědělo se to o něm. Dokud ho nenašli na pokoji mrtvého. Byl skoro nahý, v louži krve. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)