Mozaika – Nepřesaditelný! (2017)

Nepřesaditelný J. X. Doležal. Do kin přichází dokument o ikonické postavě časopisu Reflex. Připravili Kateřina Horáková, Tomáš Pilát.

Natočeno 2017. Premiéra 21. 11. 2017 (ČRo 3 Vltava, 16:00 h).

Lit.: Horáková, Kateřina – Pilát, Tomáš: Nepřesaditelný J. X. Doležal. Do kin přichází dokument o ikonické postavě časopisu Reflex. In web ČRo 3 Vltava, 21. listopad 2017 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Do kin přichází dokumenární film o Jiřím X. Doležalovi, který svůj profesní život spojil s časopisem Reflex. O snímku nám více řekli jak jeho protagonista, tak režisér Igor Chaun.

U dokumentárního filmu Nepřesaditelný! se sešly dvě osobnosti svých oborů – reportér Jiří X. Doležal a režisér Igor Chaun. Snímek je portrétem svérázného novináře, který je už více než dvacet let spjatý s časopisem Reflex. Tím pádem v jedné z vedlejších rolí vystupuje i zmíněné periodikum a jeho redaktoři. Dokument, který byl příspěvkem časopisu letošnímu ročníku karlovarského filmového festivalu, právě vstoupil do českých kin.

Podle Igora Chauna vznikl Nepřesaditelný! v rekordně krátkém čase. „Původně jsme to chtěli nechat jako tajemství, že jsme to natočili za pět dní. Natáčení bylo velmi intenzivní, šli jsme na dřeň a nemělo smysl točit víc,“ říká režisér Igor Chaun.

Je patrné, že při natáčení se sešli se dva extroverti, což by mohlo při spolupráci působit potíže „Já jsem neměl nejmenší problém, film mě obohatil v tom, že jsem viděl filmaře profesionála při práci. Vnor, který předváděl Igor, byl pozoruhodný a jsem vděčný, že jsem to viděl,“ říká J. X. Doležal.

Dokumentární film Nepřesaditelný je k vidění v našich kinech.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)