Nowá Prowincia aneb Medvídek ke tření (2017)

Miloš Doležal. O krakovské kavárně, kde sedávali básníci-nobelisté a držitelé Oscarů (a dnes jejich stíny) s kavárníkem Maciekem Jackiewiczem, majitelkou podniku Annou Bistroń a slovenským básníkem Michalem Tallo. Pořad připravil Miloš Doležal.  Překlad Jaroslav Šubrt. Hudební doprovod polské akordeonové Motion Trio (skladba „Krakow“) a Grzegorz Turnau (píseň „Bracka“).

Účinkují Jana Franková a Václav Vašák.
Hovoří kavárník Maciek Jackiewicz, majitelka podniku Anna Bistroń, slovenský básník Michal Tallo a český sochař Jakub Grec.

Natočeno 2017. Premiéra 31. 12. 2017 (ČRo 3 Vltava, 17:00 – 17:55 h.) v cyklu Kavárenský Silvestr na Vltavě 2017. Repríza 25. 8. 2018 (ČRo 3 Vltava) v rámci cyklu Kavárenský Silvestr na Vltavě 2017.

Alternativní verze názvu: Nová Provincie aneb Medvídek ke tření

Pozn.:  O krakovské kavárně, kde sedávali básníci-nobelisté a držitelé Oscarů (a dnes jejich stíny). A také se tam zjevuje lidský trpaslík a podivuhodný obrovský chlupatý Medvídek. A kolem dokola jsou rozmístěny desítky ba stovky budíků, kterým se zastavil čas.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře
Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)