Ladenie – Architekt Guido Hoepfner – tvorca tatranských grandhotelov (Ladění – Architekt Guido Hoepfner – tvůrce tatranských grandhotelů, 2018)

Připravila a uvádí Ivana Jachymová.

Hovoří kurátor, historik umenia Maroš Semančík.

Natočeno 2018. Premiéra 8. 2. 2018 (Rádio Devín, 14.00 – 16.00 h.).

Pozn.:  Celkom by ma zaujímalo, čo bolo v Uhorskom dome umenia na Medzinárodnej výstave umenia v Ríme v roku 1910. Ale viem, že ten pavilón navrhol architekt Guido Hoepfner. Tiež stavbu prvého detského sanatória na Balatone. A v tridsiatych rokoch bol dokonca členom hornej snemovne maďarského parlamentu, ale inak sa narodil na Spiši (1868) a s rodným krajom nestratil kontakt do smrti (1945). Ani svojou tvorbou, veď ako architekt troch grandhotelov a ďalších stavieb spolu vytvoril podobu našich Vysokých Tatier. V kežmarskom múzeu včera otvorili výstavu Architekt Guido Hoepfner – tvorca tatranských grandhotelov a jej kurátor, historik umenia Maroš Semančík, bude Hosťom naladeným na Devín v dnešnom Ladení po 14,14. Počúvať pozýva Ivana Jachymová. (anotace na FB)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)