Knihovnička – Poslední rozhovory (2018)

Peter Seewald. Nová i starší literární díla pohledem redakce. Nad knihou se společně zamýšlejí redaktorka Hana Svanovská a ředitel Salesiánského střediska v Brně-Žabovřeskách P. Zdeněk Jančařík.

Natočeno 2018. Premiéra 25. 3. 2018 (Rádio Proglas, 13:20 h.). Repríza 26. 3. 2018 (Rádio Proglas, 10:15 h.).

Lit.: Svanovská, Hana, Jančařík, Zdeněk: Benedikt XVI., Peter Seewald: Poslední rozhovory. In web Radio Proglas, 18. 3. 2018 (článek).  Cit.: V rozhovorech, které vedl papež Benedikt XVI. s novinářem Peterem Seewaldem [péterem zévaldem] krátce před svým odstoupením z úřadu a krátce poté, se čtenáři otevírá možnost pohlédnout spolu s papežem zpět na dobu jeho pontifikátu. Nikdy předtím nemluvil Benedikt XVI. tak otevřeně o pozadí své překvapivé demise. Vyjadřuje se k obnovení víry jako velkému tématu svého pontifikátu, ale i k jeho problémovým bodům, jako byl například vztah k židům a muslimům, aféra Vatileaks nebo záležitost s Piovým bratrstvem. A nikdy předtím Benedikt XVI. tak otevřeně nehovořil o svém přístupu k víře, o současných výzvách pro křesťanství a o budoucnosti církve. Osobní charakter knihy podtrhují jeho vzpomínky na rodinu, na důležité souputníky a kolegy a zásadní životní události. Po knihách rozhovorů Sůl země, Bůh a svět a Světlo světa, všechny s Peterem Seewaldem, se Poslední rozhovory stávají skutečným odkazem výrazného papeže tohoto století a jednoho z nejvýznamnějších myslitelů a teologů naší doby.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)