Ladenie – Týždeň slovenského filmu (Ladění – Týden slovenského filmu, 2018)

Připravila Zuzana Golianová.

Hovoří Martin Šulík a Marek Leščák.

Natočeno 2018. Premiéra 4. 4. 2018 (Rádio Devín, 14:00 – 15:45 h).

Pozn.: Štvrtý ročník Týždňa slovenského filmu (TSF) sa tohto roku uskutoční od 9. do 15. apríla v Kine Lumière. S hosťami – prezidentom Slovenskej filmovej televíznej akadémie, režisérom Martinom Šulíkom a scenáristom Marekom Leščákom budeme hovoriť o programe prehliadky@ aj o súčasnom stave slovenskej kinematografie. V dnešnom Ladení (14.00 – 15.45 hod.) so Zuzanou Golianovou.

Podujatia – TSF – zamerané na prezentáciu a podporu slovenského filmu nadväzuje na mimoriadne úspešný rok domácej kinematografie. Do slovenských kín prišlo na slovenské filmy takmer 1,5 milióna divákov, štyrikrát sa prepisoval rebríček návštevnosti domácich filmov v ére samostatnosti, na prvých dvoch priečkach TOP 10 návštevnosti všetkých filmov v distribúcii figurovali po prvýkrát slovenské filmy a Slovensko zaznamenalo najväčší medziročný percentuálny nárast počtu divákov a hrubých tržieb v kinách v celej Európskej únii. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)