Slováci na Marse (Slováci na Marsu, 2018)

Marek Franko. Feature. Dramaturgie Tereza Križková.

Natočeno 2018. Repríza 26. – 31. 8. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: anonym: Slováci, na Mars! In Facebook, 15. 5. 2018 (status). – Cit.: RTVS hľadá respondentov do pripravovanej dokumentárnej relácie s názvom Slováci na Marse. Hľadáme mužov a ženy, ktorých zaujíma budúce osídľovanie Marsu človekom a za vhodných podmienok by aj sami neváhali stráviť zvyšok svojho života na „Červenej planéte“.

Ak ste niekedy uvažovali o možnosti opustiť Zem a dožiť na inej planéte alebo si to aspoň viete predstaviť, prihláste sa nám na adrese mars@rtvs.sk . Na Vaše maily čakáme do 31. mája 2018.

Lit.: anonym: Slováci na Marse. Kultúrny denník. In web Rádio Devín, 16. 5. 2018 (článek + rozhovor s tvůrci). – Cit.: Hostia naladení na Devín v rozhovore s Marianou Jaremkovou.

O pripravovanom rozhlasovom fíčri na tému „osídľovanie Marsu“ s moderátorkou Marianou Jaremovou hovorí autor Marek Franko a dramaturgička Tereza Križková.

Tvorcovia rozhlasového dokumentu Slovák na Marse, sa momentálne pomocou kampane pokúšajú nájsť ľudí, ktorých túžbou je žiť na inej planéte. Zo záujemcov vyberú troch najzaujímavejších respondentov, ktorých sa búdú snažiť čo najbližšie spoznať a pochopiť ich dôvody, myšlienky a názory. Vznikne tak vzorka, ktorá aspoň čiastočne napovie ako Slováci vidia svoju minulosť, prítomnosť a najmä budúcnosť na tejto planéte a aký je ich pocit zo života.

Ak ste niekedy uvažovali o možnosti opustiť Zem a dožiť na inej planéte alebo si to aspoň viete predstaviť, môžete sa prihlásiť na adrese: mars@rtvs.sk.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)