Večer na tému – Urban Exploration (Večer na téma – Urban Exploration, 2015)

 Městský průzkum opuštěných domů, industriálních staveb, zřícenin hradů a podzemních prostor jako hnutí.
Účinkují Lucia Gažíková, Zuzana Slaninková a Maťo Grečo.
Natočeno 2015. Premiéra 11. 11. 2015 (Rádio Devín, 19:00 h). Česká premiéra 16. 5. 2018 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h) v cyklu Večer na téma a ČeskoSlovenský rok.
Lit.: Jaremková, Mariana: Večer na tému: UrbEx. Kultúrny denník. In web Rádio Devín, 9. 11. 2015 (článek). – Cit.: Urban Exploration, teda v skratke UrbEx znamená v preklade mestský prieskum. Urbexerov zaujímajú objekty, ktoré sú už verejne nedostupné a opustené. Miesta, ktoré žijú svojim vlastným tichým životom. Až kým ich na chvíľu nevyruší zvedavý objektív urbexera. Pri ich priesume platí nepísané pravidlo – Neodnášaj nič len fotky a nezanechaj po sebe nič len stopy. Urbex je hobby, ale aj vášeň. Čo teda týchto ľudí láka na opustených domoch, industriálnych stavbách, nemocniciach, zrúcaninách zámkov, či podzemných priestoroch? Existujú „pútnické miesta“ urbexerov? Je Slovensko pre urbex atraktívnou lokalitou? A môže urbex pomôcť zachrániť napr. pamiatky pred zničením? Do tichého sveta urbexerov vás pozývajú Lucia Gažíková, Zuzana Slaninková a Maťo Grečo.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)