Křik (2018)

96. díl cyklu Historie českého zločinu. Dvouměsíční Petrušku přivezli rodiče do nemocnice v kritickém stavu a lékaři už nedokáží odvrátit její smrt. O případ se brzy začnou zajímat policisté, kteří však nemají dostatek důkazů, zda někdo dítěti ublížil záměrně nebo zda šlo o nešťastnou náhodu. Vše pomůže vyřešit experiment a posudek odborníka z oboru biomechaniky. Scénář podle skutečné události pro 96. díl Historie českého zločinu napsala Tereza Vojtová. Scénář Tereza Vojtová a Jiří Straus. Režie Jaroslav Kodeš. Zvuk Petr Šplíchal.
Účinkují Miloš Mazal, Zuzana Hykyšová, Petr Lněnička, Zdeňka Sajfertová, Libor Hruška, Eva Kodešová, Pavel Rímský, Coco Rafajová.
Natočeno 2018. Premiéra 23. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 26 min.). Repríza 9. 6. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.).

Lit.: Strauss, Jiří – Vojtová, Tereza – rota: Křik. In web ČRo 2 Praha, 23. květen 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Šlo o záměr, nebo nešťastnou náhodu? Na to musí odpovědět experiment a posudek odborníka z oboru biomechaniky. Otřesný případ týrání a smrti kojence.

V září 2002 přinesli na pohotovost dvouměsíční holčičku. Rodiče tvrdili, že jim upadla v koupelně. Měla velké hematomy na hlavičce a poruchy vědomí. Vyšetření ukázalo, že kojenec utrpěl vážný úraz hlavy se zlomeninou temenní části lebky a s krvácením do mozku. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)