Větrník – Host ve studiu – Milan Tichák (2018)

Připravil Aleš Spurný.

Hovoří .

Připravil ČRo Olomouc. Premiéra 7. 6. 2018 (ČRo Olomouc, 30 min.).

Lit.: Spurný, Aleš: Olomoucký historik Milan Tichák: Dělnické profese ho nezlomily, historii se věnoval ve volném čase. In web ČRo Olomouc, 7. červen 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Populární historik Milan Tichák slaví letos půlkulaté výročí. Navzdory svému věku chystá další knížku, píše články a podniká naučné vycházky a přednášky pro veřejnost.

Když v roce 1968 nevítal příchod spřátelených armád a pak nehodlal změnit názor a poučit se z krizového vývoje, skončil v dělnické profesi. I tam se ovšem časem dokázal etablovat. Věnoval se různým pracím, v knihovně můžeme pod jeho jménem najít třeba i katalog čerpadel.

Po celou dobu se ovšem vzdělával ve své oblíbené historii, orientované především na dějiny Olomouce. A tak se po listopadu roku 1989 mohl i díky předchozím zkušenostem z podnikového časopisu vrhnout do práce redaktora v Hanáckých novinách a následně začít psát knihy, které se brzy dočkaly velké obliby. O tom všem jsme si s historikem Milanem Tichákem povídali ve studiu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)