Rozhovory se spisovateli 1/? (2018)

Tvůrci nezjištěni.

Natočeno 2018. K poslechu zde.

Obsah: 1. Vít Slíva – 2. Ivana Dobrakovová – 3. Hana Roguljić -

Lit.: Ulf: Radiem R opět zpovídá spisovatele na Měsíci autorského čtení. In web Radio R, červenec 2018 (článek). – Cit.:  Jeden z největších literárních svátků v Česku, Polsku, ale také na Slovensku a Ukrajině – to je Měsíc autorského čtení (MAČ), který slaví už 18. ročník. Festival tradičně startuje prvního července v brněnském divadle Husa na provázku a jeho čestným hostem je letos Turecko. Radio R vám bude opět přenášet rozhovory s vybranými autory.

Když s festivalem jeho zakladatelé Petr Minařík a Pavel Řehořík z nakladatelství Větrné mlýny před lety začínali, asi netušili, že jednou opustí hranice Česka, natož starého kontinentu. Letos pozvali autory až z Turecka – země rozkročené mezi dva světadíly, která svým třaskavým společensko-politickým ovzduším působí i na zbytek kontinentální Evropy.

Festival se v průběhu let ustálil na dvou programových liniích. Každý večer má dvě části, kdy v první čte spisovatel hostující země. Ve druhé čtou spisovatelé z pořadatelských zemí, tedy zástupci českého, slovenského, polského a ukrajinského literárního života. Radio R bude opět každý večer přenášet autentické rozhovory s domácími spisovateli. Mezi nejzářivější spisovatelská jména letos určitě patří třeba prozaici Michal Viewegh a Eva Turnová nebo básníci Adam Borzič s J. H. Krchovským. V závěru festivalu vystoupí také nesmlouvavý společenský kritik a málem nejmenovaný profesor Martin C. Putna. Povídání nejen s nimi si poslechnete na facebooku MAČe v záložce Rozhovory se spisovateli vždy od 20.00. Po odvysílání zde zůstává kompletní archiv k pozdějšímu poslechu. Proto pokud jste v létě mimo Brno, můžete si v teplém letním večeru sednout na balkón, otevřít svůj oblíbený cider a naladit si do sluchátek osvěžující literaturu…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)