O Olze bez Olgy (2018)

Lenka Kopecká. Olga Havlová, rozená Šplíchalová, by se v letošním roce dožila 85 let. Můžeme spekulovat o tom, v jakých rovinách by se její život odvíjel. Pocházela z dělnické žižkovské rodiny a po absolvování měšťanské školy se vyučila v Baťově továrně, kde později pracovala. První dáma, disidentka, milovnice románů, karetních her a přírody byla prostořeká, otevřená a svou cestu si tvrdě vyšlapávala. Rozhlasový dokument jakousi sondou do její duše.

Natočeno 2018. Premiéra 9. 9. 2018 (ČRo 2 Praha, 22:00 h).

Pozn.: Po premiéře následovalo Noční Mikrofórum. Hostem byla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Pochází z Litvy, v České republice vystudovala Právnickou fakultu UK a rozhodla se zde zůstat. Jak se buduje důvěra dárců, kteří pravidelně přispívají na dobrou věc? Podle čeho se finanční prostředky rozdělují? V čem je možné vidět úspěch a naopak neúspěch práce v neziskovém sektoru? Připravila Romana Růžičková.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)