Dotýkání světla – Masaryk iritující a fascinující 1/7 (2018)

Připravil prof. Ctirad Václav Pospíšil, Th.D. a Jana Beránková.

Premiéra 7. 9. 2018 – 19. 10. 2018 (Rádio Proglas, 20:15 h.). Repríza 1. dílu 9. 9. 2018 (Rádio Proglas, 17:30 h).

Obsah: 1. Glorifikace, rozpaky i nenávist k Tomáši G. Masarykovi – 2. Filozofické a teologické názory Tomáše G. Masaryka – 3. TGM – před Hospodinem spravedlivý i odpadlík. – 4. Jak chápal TGM Boha, Ježíše a církev. – 5. Život TGM – univerzita. – 6. Život TGM – 90. léta 19. stol. – 7. Život TGM – do roku 1918.

Lit.: Beránková, Jana: Masaryk iritující a fascinující – 1. díl. Pořad v souvislostech. In web Radio Proglas, Masaryk iritující a fascinující – to je název sedmidílné série pořadů, kterými nás v rámci cyklu Dotýkání světla bude provázet prof. Ctirad Václav Pospíšil, Th.D. Úvodní díl naladíte v pátek 7. září od čtvrt na devět večer.

Jako teolog se profesor Ctirad Václav Pospíšil zamýšlí nad tím, jak Tomáš Garrigue Masaryk chápal Boha, Ježíše Krista a jaký měl vztah k církvím. Úvodní pořad věnuje glorifikaci, ale i rozpakům, s jakými byl profesor Masaryk a později první československý prezident přijímán.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)