Reflexe: Historie! – Putování na historická místa (2018)

Dějiny v českých i evropských souvislostech. Minulost viděná dnešníma očima a hledání kořenů. Velká i zapomenutá výročí. Putování za historií s autorem knižních průvodců po místech spojených s dějinami připravil Martin Groman.

Hovoří Jiří Padevět, Jitka Boučková, někdejší starostka v Dolních Vilémovicích, kde se nalézá rodný domek Jana Kubiše a Kristina Váňová, která nám představí letní sídlo Karla Čapka ve Strži u Dobříše.

Natočeno 2018. Premiéra 8. 9. 2018 (ČRo 3 Vltava, 17:00 h). Repríza 9. 9. 2018 (ČRo 3 Vltava, 6.00 hodin); 18. 5. 2019 (ČRo 3 Vltava, 17:00 h); 19. 5. 2019 (ČRo 3 Vltava, 6.00 hodin.).

Pozn.: Koncentráky jako muzea. Dá se tam ještě pochopit hrůza holocaustu nebo už je to jen skanzen? I o tom jsme mluvili s Jiřím Padevětem při natáčení prvních poprázdninových Reflexí. Budou o putování za historií. S Jiřím Padevětem jsme při natáčení probrali i to, jak takové cestování třeba po koncentračních táborech berou ostatní členové rodiny a jestli je to taky baví. Své by jistě mohla dodat Markéta Doležalová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)