Host do domu – Pavel Molek (2018)

Soudce a autor rozhlasových her Pavel Molek. Jak lze skloubit práci soudce, poezii a rozhlas? O čem je nejnovější rozhlasová V mysli vlast, v srdcích smělost, která bude mít premiéru na Dvojce na svatého Václava? Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2018. Premiéra 25. 9. 2018 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.; 31 min.).

Lit.: Kroc, Vladimír – Horálková, Elena: O klíčové roli Sokolů v roce 1918 je nová rozhlasová hra na Dvojce. In web ČRo 2 Praha, 25. září 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V mysli vlast, v srdcích smělost. To je nová rozhlasová hra o Sokolech, kterou napsal soudce Pavel Molek, a která bude mít premiéru na Dvojce na svatého Václava. O čem vypráví?

„Je o úloze Sokolů a hlavně o úloze vedení Sokola ve dnech kolem 28. října 1918. Právě v těch klíčových dnech, kdy to nikdo nečekal, sehrálo důležitou roli a je dobře, že se o tom natočila hra,“ říká a připouští pochybnosti, které zmítají každým autorem, jestli historická postava opravdu uvažovala tak či onak.

Jedna věc to ale autorovi a soudci Pavlu Molkovi do jisté míry usnadňovala. „Většina z nich byli právníci. Advokáty se to tam jen hemží a to mě na tom fascinovalo. Že lidé s touto praxí, připraveni na něco úplně jiného, jsou najednou v roli velitelů vojska či budoucích ministrů. Jejich styl uvažování mi mohl být blízký a snad mi posluchači dají za pravdu.“

Proč si vybral toto téma? Jak lze skloubit práci soudce a rozhlas? Rozmáhá se u nás euroskepticismus? Jak se dívá na vlny uprchlíků?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)