Host Lucie Výborné – Anna Schmidtmajerová (2018)

Akvabela, akrobatka, herečka, zpěvačka, violoncellistka – to všechno je Anna Schmidtmajerová. Opravdu si číslo na šálách nejraději připravuje sama, aby měla jistotu, že úvaz nepovolí? Chodí ještě na konkurzy, když hraje s La Putykou a v Dejvickém divadle? A jak cennou činoherní a vůbec profesní zkušeností je účinkování v nekonečném komerčním seriálu? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2018. Premiéra 1. 11. 2018 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Švarcová, Alžběta – Výborná, Lucie: Vzdušná akrobacie může bolet. Propálily jsme si i trikoty, říká Anna Schmidtmajerová. In web ČRo 1 Radiožurnál, 1. listopad 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  K cirkusu se prý dostala tak trochu omylem. „Měla jsem dva dětské sny: buď jsem chtěla být kosmonaut, nebo herečka,“ vzpomíná Anna Schmidtmajerová.

Po střední škole si tak mimo jiných podala dvě přihlášky na vysoké školy: na DAMU a taky na Vojenskou akademii na pilota. „Že mě přijali na DAMU, jsem věděla už před maturitou. Nechápala jsem, že se to stalo,“ usmívá se akvabela, akrobatka, herečka, zpěvačka a violoncellistka. 

Akrobacie, která bolí

Její scénou dnes jsou pražská Jatka78. Na jejich prknech (nebo spíš nad nimi) divákům předvádí neuvěřitelné kousky: na šálách se pohybuje v mnohametrových výškách, aby se pak během jediného okamžiku rozrotovala a v ohromné rychlosti se zastavila jen pár centimetrů nad zemí.

„Musíte si natrénovat pohyby a to, jak se do triku zamotat. Musíte důvěřovat sám sobě.  Musíte mít nachozené, jak šály správně uvazovat. A nesmíte mít autopilota,“ popisuje.

Akrobacie na šálách totiž sice vypadá krásně, ale když vám nad zemí dojdou síly, může to ošklivě zabolet. „Když nemáte sílu a jedete po šále dolů, můžete si ruce propálit do masa. Kolikrát jsme si propálily i trikoty!“

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)