Z tvorivej dielne Rádia Litera – Fenomén instagramovej poézie (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Fenomén instagramové poezie, 2018)

Pořad o fenoménu instapoetry. Připravil a moderuje Martin Šenc.

Účinkují Tomáš Bartoněk, Lenka Macsaliová, Šimon Ondruš a Vladimír Seman jako hlas anonyma Čistej duše. Verše recituje Daniela Šencová.

Natočeno 2018. Premiéra 22. 11. 2018 (SRo Rádio Litera, 5:15 h.).

Lit.: anonym: Fenomén instagramovej poézie. Archív relácií. In web Rádio Litera, 10. 12. 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Z tvorivej dielne Rádia Litera vám tentoraz ponúkame zaujímavú tému – Fenomén instagramovej poézie. Novodobé sociálne médiá poskytujú rýchlu formu realizácie mladým kreatívnym dušiam, ktorých „instantná“ tvorba je tak ľahko dostupná celému svetu. S okamžitou spätnou väzbou ako bonus. Ide väčšinou o krátke, výstižné, ľahko vstrebateľné verše, slovné hračky či metafory, ktoré ponúkajú vtip, inšpiráciu, nesnažia sa o veľké umenie. Napriek tomu sa tešia veľkému počtu nasledovníkov, ktorí si práve takto našli cestu k poézii. Rovnako písanie už nie je atribút pre vyvolených, ale osmeľujú sa prejaviť stále noví nadšenci.

Redaktor Martin Šenc vám predstaví tvorbu dvoch čoraz obľúbenejších autorov – Šimona Ondruša a anonyma zvaného Čistá duša. Obaja tvorcovia si v súčasnosti získavajú stále viac fanúšikov a obom práve vychádzajú knihy – Metrofília a Samoláska a spolulásky. Martin vyspovedal oboch autorov a porozprával sa i s literárnou vedkyňou Lenkou Macsaliovou. Básne interpretuje Daniela Šencová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)