Host do domu – Daniela Kolářová (2018)

Host Daniela Kolářová. Herečku přivítáme na prahu roku 2019. S jakými představami vítala před třiceti lety, v listopadu 89 svobodu? Mají i dnes herci významnou společenskou roli? A daří se Daniele Kolářové věnovat dostatek času vnoučatům a přírodě? Moderuje Jitka Novotná. Pořad není vysílán živě.

Natočeno 2018. Premiéra 1. 1. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h).

Lit.: Horálková, Elena – Novotná, Jitka: Daniela Kolářová: Není krásné, co není poctivé. Zní to jednoduše, ale dá to práci. In web ČRo 2 Praha, 1. leden 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Oblíbená herečka se ve velkém rozhovoru vyznává ze své lásky k čínskému taoismu a nabádá k toleranci.

Nový rok tráví Daniela Kolářová na procházkách ve své milované přírodě. „Je to důležitý prvek, na kterém jsme se provinili. Jsme na ní závislí a letos s ubývající vodou jsme měli důvod si to uvědomit,“ říká varovně v rozhovoru na Dvojce.

„Okouzlil mne čínský taoismus. Je v něm spousta krásných veršů. Tam je jedna definice: není krásné, co není poctivé. Je to tak prosté a čisté, ale když se o to snažíte, není to zdaleka tak jednoduché. Dá spoustu práce to naplnit.“

„To bychom měli realizovat každý den za sebe i vůči ostatním. Abychom se dokázali domluvit, i když spolu nesouhlasíme. Je nutné tolerovat, že někdo si myslí něco jiného, a přesto se s ním můžu jít naobědvat.“

S jakými představami vítala v listopadu 1989 svobodu? Jak vzpomíná na své působení v politice? Má dnes dostatek času na toulky přírodou a na vnoučata?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)