Ranné ladenie a Ladenie – Urna na prázdnom javisku (Ranní ladění a Ladění – Urna na prázdném jevišti, 2019)

Připravili Jozef Palaščák, Hana Rodová, Ivana Jachymová.

Hovoří Martin Čičvák, Richard Kitta, Michal Náhlik, Katarína Balúnová..

Natočeno 2019. Premiéra 21. 2. 2019 (SRo Rádio Devín, 7.00 – 10.00 h.) v cyklu Ranné ladenie; 21. 2. 2019 (SRo Rádio Devín, 14.00 – 16.00 h.) v cyklu Ladenie.

Pozn.: Najnovším predstavením činohry Štátneho divadla v Košiciach je Urna na prázdnom javisku. Znie to možno morbídne, ale ide o konverzačnú komédiu Martina Čičváka na tému postavenia herečiek v divadle. Videla a nahrávala Hana Rodová. Jozef Palaščák sa opýtal Richarda Kittu na výstavu NO POWER NO ART, ktorú otvoria v košickej Kunsthalle 26. 2. a ja sa s Michalom Náhlikom, umeleckým šéfom Divadla Jonáša Záborského v Prešove, porozprávam o Terore Ferdinada von Schiracha, pripravovanom na piatkovú premiéru. Ivana Jachymová pozýva počúvať aj popoludní, keď sa s Katarínou Balúnovou budeme venovať projektu UTOPUS ČSR + Čas pre nové utópie(?), ktorého je autorkou. Zároveň kurátorkou rovnomennej výstavy v Galérii umelcov Spiša V Spišskej Novej Vsi. A máme toho ešte oveľa viac, všetci zainteresovaní sa potešíme, keď nebudete chýbať ani Vy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)