Blízká setkání – Marta Kučíková (2019)

Host spisovatelka Marta Kučíková. Moderuje Tereza Kostková. Zblízka se tentokrát setkáme s blogerkou Martou Kučíkovou. Jsou její Dvojhubky stejně stravitelné jako jednohubky? Jaké to je, když se Češka přestěhuje mezi Italy do podhůří Dolomit a přitom neumí slovo italsky? A jak se jako blogerka roku 2016 cítí mezi profesionálními spisovateli?

Natočeno 2019. Premiéra 19. 3. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Kostková, Tereza – Horálková, Elena: „V Itálii jsem se nenaučila italsky, ale rusky,“ glosuje autorka Italských jednohubek Marta Kučíková. In web ČRo 2 Praha, 19. březen 2019  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Autorka humoristických knížek o životě v Itálii prozradila v pořadu Blízká setkání Terezy Kostkové, že je v Itálii „za dobrosrdečnou Martu, která nic nechápe a usmívá se“.

Před 15 lety se s manželem přestěhovala do podhůří Dolomit. Italsky neuměla. „Chodila jsem na kurz italštiny, ale nenaučila jsem se lautr nic. Náš učitel neměl rád cizince. Zato jsem se tam naučila rusky, protože jsem se bavila s Ruskami,“ směje se Marta Kučíková.

Italsky moc neumí dodnes. „Jsem tam za veselou dobrosrdečnou Martu, která nechápe a usmívá se. Ale mně je v té roli dobře.“ O životě v Itálii napsala dvě humoristické knížky: Italské jednohubky a Italské dvojhubky. Bude i třetí pokračování?

Kolik má dětí jak se jim tam všem žije? Je manžel jejím prvním čtenářem? Co ji na životě v Itálii nejvíc zaujalo? Jak často pendluje mezi Itálií a Českou republikou?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)