Jak dělat humor za protektorátu i za komunistů? (2019)

V pořadu Archiv Plus připomeneme osobnost Jiřího Štuchala. Tento herec, spisovatel a rozhlasový redaktor patřil v padesátých a hlavně šedesátých letech ke špičkám našeho humoru. Uváděl mimo jiné řadu rozhlasových silvestrovských pořadů, včetně toho nejlepšího z osmašedesátého roku. Připravil Pavel Hlavatý.

Natočeno 2019. Premiéra 29. 3. 2019 (ČRo Plus, 20:05 h.) v cyklu Archiv Plus.

Lit.: Hlavatý, Pavel: Jak dělat humor za protektorátu i za komunistů? Na to přišel Jiří Štuchal. In web ČRo Plus, 29. březen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Před 40 lety – 2. března 1979 – zemřel herec, imitátor, konferenciér, spisovatel a dlouholetý rozhlasový redaktor i moderátor Jiří Štuchal.

Narodil se v roce 1912 a po maturitě pracoval jako bankovní úředník. Od konce 30. let se postupně prosadil jako estrádní i rozhlasový komik, autor a interpret řady představení a pořadů. V závěrečné etapě svého uměleckého působení patřil mezi nejpopulárnější české komiky. Vrchol jeho kariéry přitom nesporně spadal do 2. poloviny 60. let. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)