Host Lucie Výborné – Albert Černý (2019)

Bere hodiny intonace a spoléhá na svou angličtinu. Albert Černý je zpěvák skupiny Lake Malawi, se kterou nás hodlá v květnu reprezentovat na Eurovision Song Contest. Kdo kromě kapely bude na místě jako opora? Považuje reprezentaci Česka za zodpovědný úkol? A mohou pomoci fanoušci z jiných zemí? Ptá se Lucie Výborná.

Natočeno 2019. Premiéra 11. 4. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h).

Lit.: Výborná, Lucie – Švarcová, Alžběta: Neděláme Backstreet Boys, říká Albert Černý. V květnu bude Česko reprezentovat na Eurovizi. In web ČRo 1 Radiožurnál,  11. duben 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Bere hodiny intonace a spoléhá na svou angličtinu. Albert Černý je zpěvák skupiny Lake Malawi, se kterou nás hodlá v květnu reprezentovat na Eurovision Song Contest. „Vždy jsem chtěl hrát tak, abych svou hudbou dělal lidem soundtrack k životu,“ říká v rozhovoru s Lucií Výbornou.

V hudební branži není Albert Černý žádný nováček. Působil jako frontman kapely Charlie Straight, na kontě má řadu hudebních ocenění včetně sošek Anděl a se svou současnou kapelou se Lake Malawi bude už zanedlouho reprezentovat Českou republiku na Eurovizi.

Na Eurovizi zahrají Lake Malawi píseň Friend of a Friend. A jde o tak trochu netradiční skladbu – napsali ji totiž tři různí autoři jako kolektivní dílo. Na kempu určeném k psaní písní. „Ráno se potkáte a vylosujete si další dva partnery, se kterými máte za úkol složit a nahrát do večera píseň, která se bude dát poslouchat,“ popisuje Albert Černý.

Právě tak vznikla píseň Friend of a Friend – jako společné dílo Alberta Černého, klávesisty Jana Steinsdoerfera a producenta Macieje Mikolaje Trybulece. 14. května zazní v Tel Avivu na semifinále Eurovize. Žádnou velkou choreografii ale prý od Lake Malawi diváci čekat nemají. „S Lake Malawi neděláme Backstreet Boys,“ usmívá se Albert Černý. 

Originální klipy

A vidět je to prý nejen na pódiu, ale tak trochu i v klipech. „Když mám hrát roli, co nejsem já, je to pro mě těžší. Kluci v kapele říkají, že nejsem dobrý herec. Ale můj dědeček herec byl, pořád tedy věřím, že to někde ve mně je,“ směje se.

Přesto se na klipy Lake Malawi dobře dívá. I proto, že na nich obvykle pracují vynikající výtvarníci – jako Anežka Horová nebo Martin Linhart. „S klukama si děláme legraci, že každý klip nám musí dělat někdo jiný. Protože nás po natáčení mají všichni plné zuby,“ uzavírá v nadsázce.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)