Blízká setkání – Vojtěch Bernatský (2019)

Host Vojtěch Bernatský, sportovní komentátor ČT, autor knížky o otcovství. Moderuje Tereza Kostková. Rozhovory s osobnostmi, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Dialogy, které pohladí po duši hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Natočeno 2019. Premiéra 18. 7. 2019 (ČRo 2 Praha,  11:04 h.).

Lit.: Kuchyňová, Zdenka – Kostková, Tereza: Vojtěch Bernatský umí skvěle imitovat zahraniční sportovní komentátory. In web ČRo 2 Praha, 18. červenec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Vojtěch Bernatský je sportovní komentátor České televize, ale také autorem knížky o otcovství. Skládá písničky a umí skvěle napodobit zahraniční komentátory.

„Baví mě to. Mám rejstřík různých přebreptů, které se stanou při televizních přenosech. Sleduji i výkony kolegů. Legendární byl Karol Polák. Umím napodobit i maďarského kolegu, který v roce 2000 komentoval slavný závod maďarské plavkyně. Sice nevím, co říkám, ale bylo mi do vínku dáno, že se ty věci dokážu naučit.“ A jak se učí složitá jména sportovců? „Ideální škola pro moderátora je číst si nahlas noviny. Doma říkali, že jsem blázen, ale v mnohém mi to pomohlo.“ A pokud si pustíte záznam Blízkých setkání, uslyšíte skvělý výkon Vojtěcha Bernatského.

Stará vína vynesla pro pěstouny půl milionu

Vojtěch Bernatský má dvě děti – Elišku a Matyáše. „Když se narodil Matyáš, začal jsem psát takový rodinný blog. Náhodou jsem se někde zmínil, a ozvalo se mi nakladatelství, jestli bych nechtěl ze svého deníku tatínka čtyřicátníka napsat knihu. Bavilo mě to a dneska píšu dvojku.“

Angažuje se i v oblasti pěstounské péče. „Deset let jsem součástí nadačního fondu Rozum a cit. Pěstouny nesmírně obdivuji. Peníze sháníme nejrůznějšími způsoby. Oslovil nás pán, který sbírá stará vína. Udělali jsme dražbu vín a vybralo se půl milionu korun.“

Jaké má historky se složitými jmény sportovců? Proč ho manželka budí v jednu hodinu v noci? Jak vzpomíná na vítězství v soutěži Duety, aneb když hvězdy zpívají? Více uslyšíte ze záznamu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)