Blízká setkání – Radim Uzel (2019)

Host sexuolog Radim Uzel. Moderuje Aleš Cibulka. Sexuolog Radim Uzel už je vlastně v zasloužené penzi, ale práce má víc než kdy jindy. Řeč bude nejen o jeho oboru, ale prozradí i leccos o své rodině. Jakému oboru se věnuje manželka, se kterou je už víc než 50 let? Proč žije jeho dcera v Itálii? A řeč bude samozřejmě i o sexu a o gynekologii, jak jinak! Pořad není vysílán živě.

Natočeno 2019. Premiéra 6. 8. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Sodomková, Michaela – Cibulka, Aleš: V sexu jsme po tisíciletí nic nového nevymysleli, konstatuje Radim Uzel. In web ČRo 2 Praha, 6. srpen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Sexuologie se od 50. let příliš nezměnila. Problémů není více, ani nejsou jiné, ujistil v Blízkých setkáních Aleše Cibulku známý sexuolog Radim Uzel.

Lidé jsou ale dnes ochotní se o problémech více poradit. Dříve se to řešilo tajně, pokoutně, stylem „jedna paní povídala“. Dnes mají páry svého psychologa nebo sexuologa, za kterými se nestydí často chodit.

Naproti tomu v gynekologii jde věda mílovými kroky dopředu. „Kdyby mi v mládí někdo řekl, že je možné, aby ženské vajíčko bylo oplodněno mimo tělo, tak bych to považoval za sci-fi. Ještě pamatuji, že jsme dělali těhotenské testy na bílých myších. Dnes si ho koupí každý v lékárně za pár korun,“ připomněl Radim Uzel.

Jaké prožívá léto? Žárlí manželka sexuologa? Proč je považován za poručíka Colomba? Proč luští sudoku?

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)