Blízká setkání – Jan Malinda (2019)

Host spisovatel Jan Malinda. Moderuje Aleš Cibulka. Jan Malinda je mladý novinář a scenárista. Z jeho pera pochází některé díly televizní kriminálky Anděl nebo několik Případů 1. oddělení. Jaké to je psát detektivky? Proč se po studiu na gymnáziu živil jako skladník? A proč svou knižní prvotinu křtil před lety přímo pod mostem?

Natočeno 2019. Premiéra 13. 8. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Horálková, Elena – Cibulka, Aleš: Hvězda Případů 1. oddělení? Podle scenáristy jednoznačně Sabina Remundová. In web ČRo Plus, 13. srpen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jan Malinda je novinář, spisovatel a taky jeden z autorů televizního seriálu Případy 1. oddělení. Kdo z herců ho nejvíc potěšil? Prozradil v Blízkých setkáních.

„Největší radostí pro scenáristu je, když to herec hraje tak, jak to autor napsal.“ A to pro něj byla Sabina Remundová, která hrála státní zástupkyni Annu Švihlíkovou. „Byla tak skvělá, že v druhé sérii jsme se snažili jí dát větší prostor.“

Spoluautorem seriálu je policista Josef Mareš. „Znal se s hercem Ondřejem Vetchým. Klaplo to. Jistěže má autor představu o hercích, ale oni nemusí mít právě čas,“ vysvětluje Jan Malinda, který teď chystá pro režiséra Jiřího Stracha třídílnou detektivní minisérii s Ivanem Trojanem.

O čem bude? Vražda v rozhlase v detektivce snad ještě nebyla, napovídal mu moderátor Aleš Cibulka. „Mohla by být z rozhlasu,“ připouští s úsměvem scenárista. „My jsme sice fixovaní na to, co se může stát, ale budu o tom přemýšlet.“

Jak si vybírá osobnosti do rozhovorů? Co dnes soudí o svých knihách? Jak píše reportáže? Proč u nás nefungují pošťáci? Co může prozradit ze svého soukromí? Nepracuje jeho partnerka náhodou v rozhlase?

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)