Seriál Radiožurnálu – Rybolov v Čechách 1/5 (2019)

Připravil Ľubomír Smatana.

Hovoří studentka Jihočeské university Kateřina Marková  a další.

Natočeno 2019. Premiéra 30. 9. – 4. 10. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál) v cyklu Seriál Radiožurnálu.

Obsah: 1. díl: Děti rybáři: Co láká novou generaci? (3:42) – 2. díl: Bez ryb i bez vody: Světová jednička ve sportovním rybolovu (3:38) – 3. díl: Muškaření: Aktivní rybařina přímo ve vodě (3:22) – 4. díl: Uvařit, nebo pustit? Každý rybář to vidí jinak… (3:11)

Lit.: Smatana, Ľubomír: SERIÁL. Rybolov v Čechách. In web ČRo 1 Radiožurnál, 29. září 2019 (anotace + nahrávky k poslechu). – Cit.: Pokud si představujete rybaření jako zábavu starší generace nebo mnohahodinovou nudu, kde se nesmí ani špitnout, tento seriál vás překvapí. Tak například počet rybářů stoupá a mohou za to děti. Z údajů Českého rybářského svazu vyplývá, že ČR je jedinou evropskou zemí, kde dětí rybářů neubývá, naopak jejich počet roste. Dokonce je mezi dětmi o sportovní rybolov takový zájem, že nestačí vedoucí. Jak to? Nejen to vám už teď odhalí reportáže Lubomíra Smatany.

Lit.: Smatana, Ľubomír: SERIÁL. Rybolov v Čechách 2) Světová jednička ve sportovním rybolovu je Češka. Nepotřebuje k tomu ani ryby, ani vodu. In web ČRo 1 Radiožurnál, 27. září 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Už nasbírala 61 titulů mistra světa. Dvaadvacetiletá studentka Jihočeské university Kateřina Marková studuje rybářskou fakultu a medaile sbírá ve sportovním rybolovu, v závodě na suchu a bez ryb.

Není moc sportů, kde Češi patří ke světové špičce. Jestli tedy považujete za sport i sportovní rybolov. Světovou jedničkou mezi ženami je dvaadvacetiletá studentka Jihočeské university Kateřina Marková, které stačí k tréninku obyčejné školní hřiště v Písku.

„Nikdo mi nevěří, že můžu mít ve svém věku tolik titulů, jenže v našem sportu máme hodně disciplín a já se můžu stát za rok třeba sedmkrát osmkrát mistryní světa,“ směje se světlovlasá dívka s kšiltovkou, která stíní před sluncem. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)